Αρης: Η επική ανατροπή «χάθηκε» στην παράταση (3-1 τη Μόλντε)

Αρης: Η επική ανατροπή «χάθηκε» στην παράταση (3-1 τη Μόλντε)

Στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης κλήθηκε να ανατρέψει το βαρύ 3-0 με το οποίο έχασε στο πρώτο ματς στη Νορβηγία από την Μόλντε.

Και τα κατάφερε στο 90λεπτο σε μια επική ανατροπή. Ο Αρης έκανε το 3-0, πήγε το ματς στην παράταση αλλά εκεί η Μόλντε βρήκε το χρυσό γκολ που αναζητούσε στο 105’ και άρπαξε την πρόκριση (3-1) για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ εκεί όπου θα παίξει με την Παρτιζάν Βελιγραδίου (22-31/8) η οποία απέκλεισε την Μαλάτιασπορ (3-1 το πρώτο ματς, 0-1 στην Τουρκία).

O Αρης ήθελε ένα γκολ από νωρίς και μπήκε στο ματς για να το πετύχει. Και τα κατάφερε στο 25’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια (1-0)! Πάντως λίγο έλειψε να δεχθεί την ισοφάριση στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον ίδιο τρόπο: φάουλ του Εϊκρεμ και η μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα!

To γήπεδο πήρε φωτιά και ο Αρης πίεσε ακόμη πιο πολύ για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο. Και το κατάφερε στο 37’! Ο Φετφατζίδης έκανε την παράλληλη σέντρα μπροστά από την εστία του Κράνινκς, ολιγώρησε η άμυνα της Μόλντε και ο επερχόμενος Δεληζήσης την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 φέρνοντας τον Αρη ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της μεγάλης ανατροπής…

Στο β’ μέρος ο Αρης μπήκε στο ματς να τα παίξει όλα για όλα, αφού χρειαζόταν ένα μόλις γκολ για να φέρει στα ίδια την υπόθεση της πρόκρισης και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Πίεσε πολύ κι έχασε πολύ καλές ευκαιρίες για το 3-0 με τους Ροζ, Ντιγκινί.

Στο τελευταίο 15λεπτο ο Σάββας Παντελίδης έριξε στο ματς και τον Γιουνές για την τελική επίθεση του Αρη και αυτό έφερε κενά στην άμυνα της ελληνικής ομάδας αλλά ο Κουέστα ήταν εκεί κι έσωσε δύο φορές την εστία του. Όμως οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και στο 84’ έφθασαν στο πολυπόθητο 3-0, φτάνοντας έτσι σε μια επική ανατροπή! Σκόρερ ο Ντιγκινί με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Σούντγκρεν. Γκολ που κόντεψε να γκρεμίσει το «Βικελίδης» από τους πανηγυρισμούς των οπαδών των «κιτρίνων»!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95’) από λάθος έξοδος του Κουέστα, ο Μπολί σούταρε αλλά ο Δεληζήσης έσωσε στη γραμμή κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση ο Αρης είχε και πάλι τον έλεγχο αλλά ήταν πιο συγκρατημένος και λόγω κούρασης. Παρ’ όλα αυτά η Μόλντε ήταν αυτή που «χτύπησε» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, όταν ο ο Μπολί βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας του Άρη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Κουέστα δίνοντας το «φιλί της ζωής» και την πρόκριση στην ομάδα του…

Ακόμη κι έτσι ο Αρης το πάλεψε καθώς ήθελε δύο γκολ για την πρόκριση. Στο 111’ μάλιστα είχε δοκάρι με τον Ροζ για το 4-1 που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης και τρια λεπτά μετά ο Γιουνές από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ…

Διαιτητής ήταν ο Ιρλανδός Χάρβεϊ που έδειξε κίτρινη κάρτα στους Χένσταντ, Χουσάιν, Κόρχουτ, Ομοϊχουάνφο, Σούντγκρεν, Τζέιμς, Ματίγια, Μπολί.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Λάρσον (64’ Mαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε (102’Τόνσο).

ΜΟΛΝΤΕ: Κράνινκς, Χάραλντσεϊντ, Μπιέρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάουγκεν (55’ Φόρεν), Άουρσνες, Χουσαϊν, Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Έικρεμ (75’ Ελινγκσεν), Ομοϊχουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter