Άρης: Κατηγορείται για πλαστογραφία συμβολαίου, από -6 έως υποβιβασμός οι ποινές

Άρης: Κατηγορείται για πλαστογραφία συμβολαίου, από -6 έως υποβιβασμός οι ποινές

Μία απίστευτη υπόθεση απειλεί να φέρει τα πάνω κάτω στην Σούπερ Λίγκα 1. 

Εμπλεκόμενος είναι ο Άρης και η υπόθεση αφορά την πλαστογραφία σφραγίδας της ΕΠΟ και της υπογραφής του Εκτελεστικού Γραμματέα της, Αλέξη Δέδε, προκειμένου να συνταχθεί ένα εικονικό συμβόλαιο ποδοσφαιριστή. 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από ερώτημα της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία στις αρχές του 2020 ζήτησε πληροφορίες από την ΕΠΟ για την άδεια παραμονής στην Ελλάδα ενός 21 χρόνου ποδοσφαιριστή, του Μπόρτσε Λάσκοφ (Borce Lascov). Στη συγκεκριμένη υπηρεσία είχε φτάσει ένα έγγραφο που είχε τη σφραγίδα της ΕΠΟ και την υπογραφή του Αλέξη Δέδε, με το οποίο η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εμφανιζόταν να δηλώνει προς τον Άρη από το 2018 ότι παρέχει την έγκριση της στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Για την ίδια υπόθεση η υπηρεσία είχε στα χέρια της και συμβόλαιο του Άρη με τον ποδοσφαιριστή με τις υπογραφές του Λάσκοφ και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο γενικός διευθυντής Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε από την ΕΠΟ τις απόψεις της για το θέμα, για να ενημερώσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το έγγραφο αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «στον πολίτη Βόρειας Μακεδονίας έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής, ισχύος από 13/9/2018 έως 3/8/2019. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις απόψεις σας, ως προς τις ανωτέρω περιπτώσεις πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να ενημερώσουμε σχετικά την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης…».

Βάσει της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΟ, δεν υπήρχε κανένα κατατεθειμένο συμβόλαιο στο όνομα του Μπόρτσε Λάσκοφ και ποτέ δεν δόθηκε έγκριση για άδεια διαμονής ειδικού σκοπού. Η υπόθεση απασχολεί την ποινική δικαιοσύνη, ενώ η ομοσπονδία διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Σε ό,τι αφορά στις πιθανές ποινές, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ενοχή του Άρηα, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «Πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου», σημειώνεται πως αν έχει ευθύνη η ΠΑΕ, τότε απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών τουλάχιστον, ως και με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία.

Ο Λάσκοφ εμφανίζεται στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου, με τον οποίο αγωνίστηκε πέρυσι σε τρία παιχνίδια, ενώ το 2019 ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο ρόστερ της Κ19 του Άρη, μετρώντας 15 εμφανίσεις.

Απάντηση από την ΠΑΕ Άρης

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης τοποθετήθηκε επί του θέματος της πλαστογραφίας υποστηρίζοντας ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την παροχή κάθε εξήγησης.

Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

Ας μας πούνε για κάποιες άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και ερευνώνται.

Κατανοεί και ο πλέον αδαής που αποσκοπούν τέτοια δημοσιεύματα, παραμονές ντέρμπι, μάλιστα. Ξέρουμε καλά ότι ενοχλούμε…

Οι σκελετοί βρίσκονται στις ντουλάπες κάποιων άλλων, όχι της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ας ψάξουν εκεί…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter