Αρης – ΑΕΚ 1-1 (4-2 στα πέναλτι): Ο Κουέστα έστειλε τους «κίτρινους» στα προημιτελικά (Video)

Αρης – ΑΕΚ 1-1 (4-2 στα πέναλτι): Ο Κουέστα έστειλε τους «κίτρινους» στα προημιτελικά (Video)

Στους «8» του κυπέλλου προκρίθηκε ο Αρης που απέκλεισε την ΑΕΚ. Το 90λεπτο και η παράταση στο «Κλ. Βικελίδης» έληξαν 1-1 και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς και το πρώτο ματς δεν είχε αναδείξει νικητή (0-0). Εκεί μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κουέστα, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, του Βίντα και του Πόνσε, και έστειλε στους γηπεδούχους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα πέναλτι:

Αρης: Φαμπιάνο, 1-0

ΑΕΚ: Βίντα, απόκρουση Κουέστα

Aρης: Μορόν, 2-0

ΑΕΚ: Φαν Βέερτ, 2-1

Αρης: Φετφατζίδης, άουτ η μπάλα

ΑΕΚ: Πόνσε, απόκρουση Κουέστα

Αρης: Νταρίντα, 3-1

ΑΕΚ: Πινέδα, 3-2

Αρης: Βερστράτε, 4-2

Στο ξεκίνημα του το παιχνίδι είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Ενωση ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και στις καθυστερήσεις του άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Τσούμπερ (10’), Πινέδα (15’), Βίντα (32’ και 33’) και τελικά σκόραραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, ο Γιόνσον από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα και με γυριστό σουτ ο Γκατσίνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της ΑΕΚ! Αυτό ήταν το 16ο φετινό τέρμα του Δικέφαλου που ξεκινάει από στημένη φάση, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί με την είσοδο των Φετφατζίδη, Ζαμόρα και ισοφάρισαν στο 58’. Ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ, ο Μορόν αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-1.

Στο 85’ ο Πήλιος μάρκαρε μέσα στην περιοχή τον Σουλεϊμάνοφ, αυτός βρέθηκε πεσμένος στο χορτάρι με τον ρέφερι να δείχνει «παίζεται».

Άλλο γκολ δεν σημειώθηκε και το ματς πήγε στην παράταση. Στο 105’ η Ενωση ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ρόουζ και ενδεικτική είναι η ανάρτηση που έκανε στα social: «105’ ο Πόνσε κάνει σουτ, ο Ρόουζ σταματά τη μπάλα όχι με το χέρι στήριξης αλλά με το άλλο, όμως διαιτητής και VAR αποφασίζουν να συνεχιστεί το παιχνίδι».

Και η παράταση τελείωσε 1-1 και η πρόκριση κρίθηκε από την άσπρη βούλα.

Ο Μαυροβούνιος διαιτητής Νικόλα Νταμπάνοβιτς έδειξε κίτρινες κάρτες στους Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Σιμπιντέ, Ρότα, Πήλιος, Μάνταλος, Πισάρο, Μήτογλου.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (39’ Ρόουζ), Μοντόγια, (105’Φεράρι) Τζούρασεκ (91’ Βερστράτε), Ντουκουρέ (52’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (52’ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (74’ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (64’ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106’ Φαν Βεερτ), Άμραμπατ (83’ Πισάρο), Μάνταλος (83’ Π. Φερνάντες), Τσούμπερ (74’ Πόνσε).

**Οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Παπαϊωάνου, μια από τις θρυλικές μορφές του Άρη.

**Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Παπαϊωάνου, μια από τις θρυλικές μορφές του Άρη.

Δείτε επίσης: Δώρα Γκουντούρα: Υπονόμευση από ανόητους καλοθελητές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter