Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: Έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου

Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: Έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου

Με δύο γκολ στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε στη Θεσσαλονίκη το εμπόδιο του Αρη (0-2) στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, σε μια άτυπη πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων που θα βρεθούν αντίπαλοι και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Στο «Κλ. Βικελίδης» οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση από νωρίς να σκοράρουν χωρίς πάντως στα πρώτα 20 λεπτά να έχουν δημιουργήσει μεγάλες φάσεις, πέρα από κάποια σουτ (Νταρίντα, Ιωαννίδης) από πλεονεκτικές θέσεις που δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 16’ ο Ντραγκόφσκι έσωσε την προβολή του Μορόν.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντως την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων, με τον Μπερνάρ εκτός παιχνιδιού και τον Παλάσιος εγκλωβισμένο. Στο 35’ ο Ντραγκόφσκι έσωσε τους «πράσινους» καθώς νίκησε στο τετ α τετ τον Μορόν και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ουσιαστικά στο 37’ με δυνατό σουτ του Παλάσιος ελάχιστα άουτ.

Στο φινάλε του ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ Ιωαννίδη και Κουέστα και απειλήθηκε σύρραξη…

Στο β’ μέρος ο Τερίμ άλλαξε τον σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 3-5-2 με τον Σπόραρ δίπλα στον Ιωαννίδη με σκοπό να κάνει την ομάδα του πιο πιεστική και δημιουργική. Στο 61’ ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 καθώς για λίγο δεν πρόλαβε το γύρισμα του Βαγιαννίδη, όμως στο επόμενο λεπτό ο Σλοβένος δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ! Aπό λάθος στο κέντρο ο Μπερνάρντ έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Σπόραρ, που κουβάλησε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Αρης πίεσε για την ισοφάριση και στο 72’ ο Γκαρθία πλάσαρε άουτ, ενώ στη συνέχεια κέρδισε συνεχόμενα φάουλ γύρω από την περιοχή των «πράσινων» χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πάντως είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 85’ όταν ο Γέντβαϊ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ αλλά ο Ντραγκόφσκι έσωσε με υπερένταση. Και στο 90’ ο Γεντβάι ήταν εκείνος που έδωσε τους φιλοξενούμενους καθώς έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ. Και αντί να γίνει το 1-1, στο επόμενο λεπτό (90’+2’) έγινε το 0-2. Ο Τζούρισιτς στην αντεπίθεση σούταρε, ο Κουέστα απέκρουσε η μπάλα βρήκε στον Μπράμπετς και κατέληξε στα δίχτυα (0-2) σφραγίζοντας τη νίκη των «πράσινων».

Ο Αλεκσάνταρ Στάβρεφ (Β. Μακεδονία) «κιτρίνισε» τους Βαγιαννίδη, Γέντβαϊ, Οντουμπάτζο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι, Ζουλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Μ. Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέιρο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (76’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Tσέριν, Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Μπερνάρντ (76’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (90’+1’ Βέρμπιτς).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter