Αριστεία διορισμών συνέχεια: Ο μπαμπάς φωτογραφία με το Μιχαλολιάκο, ο γιος διοικητής νοσοκομείου με τον Κυριάκο

Αριστεία διορισμών συνέχεια: Ο μπαμπάς φωτογραφία με το Μιχαλολιάκο, ο γιος διοικητής νοσοκομείου με τον Κυριάκο

Δύο νέους διορισμούς από τον κομματικό πυρήνα της ΝΔ σε κρατικές θέσεις δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr, αποδεικνύοντας ότι το περιβόητο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα.

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές του Κωνσταντίνου Πολυχρόνη Τίγκα και του γιου του Μάριου Τίγκα.

Ο πρώτος τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ. Πρόκειται για την ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου η οποία έχει ως αποστολή «τη στήριξη και ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καλύπτοντας κυρίως ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα, εργαλεία και διαδικασίες, μεταφορά τεχνογνωσίας και υλικοτεχνική υποδομή».

Ο Κωνσταντίνος Τίγκας, είναι ένα γνωστό πρόσωπο στους κόλπους της ΝΔ και γενικότερα στους Δήμους Πεντέλης και Χολαργού – Παπάγου. Πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Πεντέλης και νυν επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ο Κωνσταντίνος Τίγκας είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα το 2014. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο κ. Τίγκας ήταν μεταξύ των απόστρατων αντιστρατήγων που διατηρούσαν «επαφές με την Χρυσή Αυγή και ειδικά με τον αρχηγό» οι οποίοι όμως δεν είχαν εκδηλωθεί ανοιχτά.. Μάλιστα η ΕφΣΥΝ είχε δημοσιεύσει και σχετική φωτογραφία του κ. Τίγκα με το Νίκο Μιχαλιάκο η οποία φερόταν να είχε τραβηχτεί στο γάμο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Τίγκας είναι επίσης ένα από τα πρόσωπα που η ΝΔ το έχει τιμήσει με θητεία σε νευραλγικές θέσεις. Όπως για παράδειγμα στη θέση του μέλους ΔΣ των Ολυμπιακών Αερογραμμών, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και του προέδρου ου Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Σε ότι αφορά το Μάριο Τίγκα, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Ιπποκράτειο. Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» επί κυβέρνησης Σαμαρά και εκλεγμένος στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. το 2016 και το 2018, το όνομα του κ. Τίγκα συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Κίνημα Αλλαγής με τους «γαλάζιους διορισμούς» διοικητών στα νοσοκομεία. Δίπλα στο όνομα του κ. Τίγκα αναφέρονταν ότι «ήταν υποψήφιος αλλά δεν εκλέχτηκε – στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter