Αριστεία: Η ΝΔ έβαλε στο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία εισηγητή που έχει καταδικαστεί για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας…

Αριστεία: Η ΝΔ έβαλε στο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία εισηγητή που έχει καταδικαστεί για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας…

Ο Ιονέσκο μπορεί και να ήταν υπερήφανος για το μέγεθος του σουρεαλισμού που διακατέχει, εκτός των άλλων, την αλλοπρόσαλλη πολιτική και λειτουργία της ΝΔ.

Ιδανικό δείγμα «αριστείας» αυτήν τη φορά ο Νότης Μηταράκης, εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία, το οποίο υπερψηφίστηκε χθες, χωρίς, φυσικά, να το ψηφίζουν ΝΔ και Χρυσή Αυγή, μην τους πει και κάποιος ότι καταπατούν την κατάργηση του οκταώρου που ψήφισαν στην ευρωβουλή…

Ο εισηγητής, λοιπόν, του νομοσχεδίου, Νότης Μηταράκης, έχει καταδικαστεί ακριβώς για αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ –ναι, είναι κι αυτό- έχει καταδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Την υπόθεση της υπαλλήλου, η οποία είναι μητέρα ανήλικου τέκνου που το μεγαλώνει μόνη της και την είχε αποπέμψει ο Ν. Μηταράκης από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα στο ΙΚΑ μισθολόγια, είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (10/3/2017, «Ο εργοδότης Νότης Μηταράκης»).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, πράγματι η ενάγουσα προσελήφθη ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο πολιτικό γραφείο του εργοδότη, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ν. Μηταράκη ότι ήταν εθελόντρια.

Η ίδια εργάστηκε κατά τις προεκλογικές περιόδους καθ’ υπέρβαση του ωραρίου, τόσο τις εργάσιμες ημέρες όσο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και μάλιστα επί δώδεκα ώρες ημερησίως, χωρίς να πληρωθεί για τις υπερβάσεις αυτές.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, Το δικαστήριο έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του εργοδότη περί δήθεν σύμβασης δανεισμού της εργαζόμενης με την εταιρεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ BAZAAR Α.Ε. και υποχρεώνει τον Ν. Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter