Αριστερά: «Αυτό το αντιδραστικό νεοφιλελεύθερο μόρφωμα της Ε.Ε.»

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν κόμματα και κινήσεις της Αριστεράς με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ.

Κόμματα και κινήσεις της Αριστεράς, σε κοινή δήλωσή τους, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ -που μετεξελίχθηκε σε ΕΕ- τονίζουν ότι «αυτό το αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο μόρφωμα της ΕΕ, δε μπορεί ούτε να αλλάξει, ούτε να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να ανατραπεί» και ανακοινώνουν ότι διοργανώνουν συγκέντρωση στις 28 Μαρτίου στα Προπύλαια.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα, η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, η ΟΚΔΕ και η ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση

Στην κοινή δήλωση επισημαίνεται ότι «το αντιδραστικό "οικοδόμημα" της ΕΕ τρίζει από πολλές πλευρές. Οι δυνάμεις και τα κόμματα που το υποστηρίζουν ανοιχτά έχουν έρθει σε χάσμα από τις λαϊκές μάζες, έχουν ηττηθεί σε πάμπολλες εκλογικές αναμετρήσεις (π.χ. Brexit, ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα, ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα κ.ά.). Ενώ σε όλες τις χώρες υπάρχουν αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, που αντικειμενικά αμφισβητούν και τις πολιτικές της ΕΕ. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι η ώρα και της δικής μας αντεπίθεσης.

Στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία ζούμε τη βαρβαρότητα των Μνημονίων, τώρα του 3ου και των επερχόμενων νέων βάρβαρων μέτρων του "4ου Μνημονίου" (όπως κι αν το ονομάσουν), πρέπει να συνδυάσουμε την άμεση κινητοποίηση για να μην περάσουν τα μέτρα, με την εναντίωση στην ΕΕ, τις πολιτικές της, τους υποστηρικτές της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.