«Αριστοι»… τουρίστες

«Αριστοι»… τουρίστες

Και τώρα τι θα κάνουν οι «άριστοι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη με δεδομένο πλέον ότι τα τουριστικά έσοδα της φετινής χρονιάς θα συρρικνωθούν στα 3,5 δις. ευρώ σημειώνοντας πτώση πάνω από 80% σε σχέση με πέρυσι;

Είναι προφανές ότι όλα τα υποτιθέμενα μέτρα για τα οποία επαίρονταν οι «σοφοί» της πλατείας Συντάγματος και με έπαρση τα παρουσίαζαν οι Σταϊκούρας, Βρούτσης και Γεωργιάδης απέτυχαν παταγωδώς.

Τα έσοδα που θα λείψουν στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουν το ιλιγγιώδες ποσό των 15 δις. ευρώ που αντιστοιχεί στο 7,5% του ελληνικού ΑΕΠ.

Το αποτέλεσμα της καθίζησης του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού και των μη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση στέλνει την οικονομία σε μια βαθειά ύφεση. Κάτι που συνεπάγεται εκτίναξη της ανεργίας και κατακόρυφη αύξηση της φτώχειας σε μια κοινωνία που μόλις είχε καταφέρει με τεράστιες προσπάθειες και θυσίες να βγει από τα μνημόνια που την έβαλαν οι ίδιοι κυβερνώντες που την κατευθύνουν και σήμερα στην καταστροφή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς κανένα πρόγραμμα με μοναδικό στόχο την άλωση της εξουσίας κατάφερε ακόμη και πριν την πανδημία να έχει οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση.

Όσο περνάει ο χρόνος και οι ελπίδες του Μαξίμου ότι το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού θα έσωζε την οικονομία μηδενίζονται, τόσο ο πανικός των επιτελών του Μητσοτάκη μεγαλώνει καθώς βλέπουν ταυτόχρονα την πανδημία να εξαπλώνεται, τις μονάδες υγείας να παραμένουν άδειες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το κύμα αγανάκτησης να θεριεύει στον ελληνικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλοντας να προστατεύσει μια μικρή ελίτ επιχειρηματιών, εφοπλιστών και εκδοτών άφησε εν γνώσει της στην τύχη του τον ελληνικό λαό, ελπίζοντας ότι ο τουρισμός θα έσωζε ως δια μαγείας την οικονομία.

Πλέον οδεύουμε με «σπασμένα τα φρένα» προς τον χειρότερο χειμώνα μετά την γερμανική κατοχή, με μια κυβέρνηση που όντας σε απόγνωση δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα.

Ολοι βλέπουν ένα νέο μνημόνιο, το σκληρότερο από όλα όσα προηγήθηκαν, με την έξοδο από το τούνελ να μην είναι ορατή. Και όλα αυτά και πάλι από την παράταξη της Δεξιάς που συνεχίζει ιστορικά απτόητη να καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

Ισως αυτή τη φορά να το λάβουν υπόψη τους οι έλληνες ψηφοφόροι!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter