Αριστοτελεία Πελώνη: Στην Ολλανδία πεθαίνουν περισσότεροι

Αριστοτελεία Πελώνη: Στην Ολλανδία πεθαίνουν περισσότεροι

Στην σύγκριση με άλλες χώρες κατέφυγε ξανά η κυβέρνηση προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, αναγνώρισε στο μπρίφινγκ ότι «Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και ιδίως στην Αττική, τα οποία ωστόσο παρουσιάζουν σταθεροποίηση. Παρόλα αυτά η Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα -τόσο ως προς τα κρούσματα όσο και ως προς τους θανάτους- σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοιο πληθυσμό. Η Ολλανδία είχε χθες 3.249 νέα κρούσματα και 13 θανάτους, το Βέλγιο 1.762 κρούσματα και 13 θανάτους, η Πορτογαλία 825 κρούσματα και 8 θανάτους, ενώ η Ελλάδα 354 κρούσματα και 3 θανάτους».

Με κατασταλτικά μέτρα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διαμαρτυρίες των μαθητών για την έλλειψη μέτρων προστασίας στα σχολεία. 

Συγκεκριμένα η Αριστοτελεία Πελώνη ανακοίνωσε: «Επειδή υπάρχουν ακόμη σχολεία στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις αποφασίστηκε: Πρώτον ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων να καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Και δεύτερον ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Έδωσε δε, τα δικά της στοιχεία που αμφισβητούνται από την εκπαιδευτική κοινότητα: “Σε σχέση με τις αιτιάσεις που ακούγονται -επειδή αποτελούν κατ’ εξοχήν fake news – διευκρινίζεται ότι:

1ον: Στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.

2ον: Φέτος έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Έχουν προσληφθεί, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 32.291 αναπληρωτές ενώ το 2019 στο ίδιο διάστημα είχαν προσληφθεί 24.505 και το 2018 μόνο 19.524. Δεν έχουμε λοιπόν λιγότερους, αλλά περισσότερους κατά 8 χιλιάδες. Έγιναν επίσης 4.485 μόνιμοι διορισμoί εκπαιδευτικών. Ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και Τρίτη φάση προσλήψεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter