Αρκαλοχώρι: Γολγοθάς δίχως τέλος δύο χρόνια μετά: «Από 2.000 φακέλους για αποζημιώσεις έχουν εγκριθεί μόλις 29»

Αρκαλοχώρι: Γολγοθάς δίχως τέλος δύο χρόνια μετά: «Από 2.000 φακέλους για αποζημιώσεις έχουν εγκριθεί μόλις 29»

Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου καθώς δύο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό, τα πάντα κινούνται με ρυθμούς χελώνας και ελάχιστοι φάκελοι αποζημιώσεων έχουν εγκριθεί. «Μόλις 29», όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», Κώστας Γκαντάτσιος, μιλώντας στον Real Fm. Σαν να μην έφταναν τα αναρίθμητα, και σε πολλές περιπτώσεις ανυπέρβλητα, προβλήματα για τους πολίτες του Αρκαλοχωρίου και των γύρω οικισμών, τους τελευταίους μήνες ήρθε να προστεθεί και το «φάντασμα» των πλειστηριασμών καθώς η κυβέρνηση έχει παραδώσει τους σεισμόπληκτους στα funds και τις τράπεζες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατασχετήρια, πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμούς. Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος απάντησε σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

Δείτε επίσης: Κυνικός Θεοχάρης για τους πλειστηριασμούς σε σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου: «Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Γκαντάτσιος, μιλώντας στον Real Fm, εξήγησε:  «Από 2.000 φακέλους για αποζημιώσεις από τον σεισμό, έχουν εγκριθεί μόλις 29».

Και προσθέτει: «Στις 27 Σεπτεμβρίου που έχουμε την… επέτειο του σεισμού, έχουμε 4 πλειστηριασμούς ακινήτων. Βγαίνουν τα πάντα σε πλειστηριασμό: αποθήκες, σπίτια, επιχειρήσεις, μεζονέτες, άχρηστα μαγαζιά».

Δείτε επίσης: Αρκαλοχώρι: Δύο χρόνια κυβερνητική αδιαφορία για τους σεισμόπληκτους

Και συνέχισε λέγοντας: «τέσσερις ημέρες πριν λήξει η αναστολή πλειστηριασμών, ιρλανδικό fund έστειλε τα πρώτα κατασχετήρια, ενώ οι εισπρακτικές εταιρείες με θράσος στέλνουν απειλητικά μπιλιετάκια και συνεχίζουν. Στις 20 Ιουλίου είχαμε τον πρώτο πλειστηριασμό ακινήτου, στις 27 Ιουλίου είχαμε άλλους δύο».

«Δεκαπέντε ημέρες πριν από τη «μαύρη ημέρα» που έγινε ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι – στις 27 Σεπτεμβρίου 2021- από τις 2.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για αποζημίωση, έχουν εγκριθεί μόλις 29 φάκελοι», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Αρκαλοχώρι: Το «φάντασμα» των κατασχέσεων πάνω από τα γκρεμισμένα

Σημείωσε, δε: «ζητούν παράταση 6 μηνών στους πλειστηριασμούς για να ολοκληρώσουν τα σπίτια τους την ώρα που από τις περίπου 7.000 αιτήσεις, μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περίπου 30 φάκελοι. Ζητούν μία αντίστοιχη αντιμετώπιση με το Μάτι από την πολιτεία, η οποία έχει μια ετεροβαρή αντιμετώπιση. Πώς να πιστέψει ο Θεσσαλός τις υποσχέσεις όταν βλέπει αυτήν την κατάσταση στο Αρκαλοχώρι τρία χρόνια μετά το σεισμό».

Όπως είπε: «τα fund πλέον αποκρύπτουν σκοπίμως ότι το προς πλειστηριασμό ακίνητο βρίσκεται σε σεισμόπληκτη περιοχή. Το κρύβουν γιατί η αξία των ακινήτων έχει απομειωθεί πια. Δεν είναι ίδια η αξία ενός ακινήτου σε σχέση με δύο χρόνια πριν, όταν στενά δρομάκια είναι ακόμα με μπάζα ή όταν υπάρχει αμίαντος – που δεν τηρείται η διαδικασία απομάκρυνσης του αμιάντου. Πρέπει να γκρεμιστούν 600 σπίτια στην περιοχή και έχουν κατεδαφιστεί μόνο 90».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter