Αρκουμανέας: Αν χρειαστεί θα επιστρέψουμε σε τοπικά lockdown

Αρκουμανέας: Αν χρειαστεί θα επιστρέψουμε σε τοπικά lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής σε καθεστώς lockdown τοπικά αν χρειαστεί λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, άφησε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας σημειώνοντας πως η λύση για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ο εμβολιασμός.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, θα επιστρέψουμε σε lockdown, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σημείωσε δε ότι ο τρόπος για να μην επιστρέψουμε σε γενικευμένα lockdown και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα 4ο κύμα «είναι στο χέρι μας, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους».

«Δεκαεπτά μήνες με την πανδημία έχουμε μάθει ότι όλα είναι στο τραπέζι και παίρνεις την απόφαση με τα δεδομένα που έχεις εκείνη τη στιγμή. Με νέα δεδομένα παίρνεις νέες αποφάσεις» σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας. Και πρόσθεσε: «Μη φτάσουμε στο αν θα έχουμε νέα μέτρα, ακόμα τελειώνουμε το τρίτο κύμα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας είναι τα καλύτερα που είχαμε εδώ και μήνες και μας οδήγησαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, υπάρχει όμως μια ανησυχία και προετοιμαζόμαστε για τη μετάλλαξη που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει».

Μέσα Αυγούστου θα κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα

«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας… Λύση είναι τα εμβόλια. 1ον πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. 2ον τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν γίνει δισεκ. δόσεις σε όλο τον πλανήτη και εκατ. στη χώρα μας με απειροελάχιστες επιπλοκές. 3ον οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter