Αρκουμανέας: Ο κολλητός Φρουζή, Κικίλια και με ΦΕΚ πρόεδρος του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ

Αρκουμανέας: Ο κολλητός Φρουζή, Κικίλια και με ΦΕΚ πρόεδρος του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο… τιμόνι του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκεται και επίσημα πλέον ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, κολλητός του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αλλά και καλός φίλος του βασικότερου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. 

Εν τω μεταξύ, η σημερινή επίσκεψη του υπουργού στον οργανισμό αποδεικνύει και έμπρακτα την απόλυτη στήριξή του στον νέο πρόεδρο. Άλλωστε, πρόκειται για ξεκάθαρη προσωπική του επιλογή.

Ο διορισμός του Αρκουμανέα στην προεδρία του ΕΟΔΥ από τον Βασίλη Κικίλια δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 919 της περασμένης Παρασκευής, 1 Νοεμβρίου. Όταν είχε γίνει γνωστό πως ο στενός φίλος του υπουργού προαλείφεται για νέος πρόεδρος στον ΕΟΔΥ (σ.σ που ξαναγύρισε με νόμο της νυν κυβέρνησης σε ΝΠΙΔ “Καθεστώς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου”), προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας έγραφε σε tweet του ότι ο Κικίλιας διορίζει στον ΕΟΔΥ τον κουμπάρο του. Απαντώντας μέσω twitter, ο υπουργός Υγείας είπε πως ο Αρκουμανέας δεν είναι κουμπάρος του.

Παλαιότερα lifestyle ρεπορτάζ ήθελαν εντωμεταξύ τον Αρκουμένα και τη σύζυγό του, δημοσιογράφο στον ΣΚΑΙ, Εύα Αντωνοπούλου να παντρεύουν τον Κικίλια.

Το ζητούμενο εδώ όμως δεν είναι ποιός του πέρασε τις βέρες. Οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι χωρίς αμφιβολία στενές. Όπως ήδη έχει γραφτεί, ο νυν πρόεδρος του ΕΟΔΥ χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του υπουργού Υγείας στο πρόσωπο του οποίου ο Κικίλιας βρήκε μάλλον την περίφημη… γαλάζια “Αριστεία”.

«Κρίθηκε απαραίτητο να τοποθετηθεί μάνατζερ στον ΕΟΔΥ όπως άλλωστε γίνεται σε τέτοιους φορείς σε όλες τις σύγχρονες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό ήταν επιβεβλημένο ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ να έχει γνώσεις των οικονομικών της υγείας αλλά και της διοίκησης, ώστε να μπορεί να αναδειχθεί το επιτελικό έργο του Οργανισμού», δήλωσε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον οργανισμό ο Κικίλιας στο healthreport.gr σχετικά με την απόφασή του να επιλέξει τον Αρκουμένα για πρόεδρο.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/11/04/5dc04a6b825e6313861e6622.pdf

Καλεσμένος στο δείπνο Φρουζή προς τιμήν Μητσοτάκη

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπως έχει αποκαλύψει το Documento διέθετε καλές σχέσεις και με τον… mr Novartis.

Σε ένα από τα πολύκροτα mails που έχει αποκαλύψει η εφημερίδα, ο νυν πρόεδρος του ΕΟΔΥ ήταν καλεσμένος μεταξύ άλλων σε δείπνο που διοργάνωνε ο Κωνσταντίνος Φρουζής προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη

Βιογραφικό και… προσλήψεις

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, ο κ. Αρκουμανέας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Υγείας. Επί σειρά ετών εργάζεται ως Political Consultant, Brand Strategist και Communication Expert. Δούλευε, όπως έγραφε σε παλιότερο δημοσίευμά του το documentonews.gr στη C&C, την εταιρεία που είχε το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα, γνωστό για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Εταιρεία στην οποία δούλευε και η σύζυγος Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, η οποία εμπλέκεται με τη δική της εταιρείας στα… σκανδαλώδη συνέδρια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης: Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Καίει» τους κατηγορούμενους και το δεύτερο σκέλος της εισαγγελικής πρότασης

Ο Αρκουμανέας βρέθηκε αργότερα στον δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Κακλαμάνη. Το διάστημα 2004 – 2006, υπήρξε Special Advisor on Public Private Partnership στο υπουργείο Υγείας. Υπουργός τότε ήταν πάλι ο Νικήτας Κακλαμάνης, το όνομα του οποίου τοποθέτησε στο κάδρο των παράνομων ρουσφετοπροσλήψεων που έγιναν το 2005 στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μια εκ των κατηγορουμένων στη δίκη που διεξάγεται από το 2016 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την Όλγα Αδράμη, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ που παραδέχτηκε πως και η ίδια ήταν ένα ρουσφέτι. Συγκεκριμένα, της Ντόρας Μπακογιάννη το οποίο όμως υλοποίησε ο Κακλαμάνης. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ενόρκως, παρακάλεσε και τον Κακλαμάνη να προσλάβει την αδερφή της. Όπερ και εγένετο.

«Όλα γίνονταν γρήγορα λόγω της γρίπης των πτηνών. να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες με απευθείας προσλήψεις. Αυτό είχα στο δικό μου το μυαλό. Ήθελα να μπει η αδερφή μου! Παρακάλεσα τον Κακλαμάνη και είπε ότι θα προσληφθεί. Δεν ήξερα ότι θα ήταν κάτι παράνομο!», κατέθεσε η κατηγορούμενη.

Ας μην ξεχνάμε όμως και την πρόταση – κόλαφο της εισαγγελέως της έδρας κατά των κατηγορουμένων στην εν λόγω δίκη. Σε αυτήν, είχε χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ως την… offshore του Δημοσίου! 

Διαβάστε επίσης: «Offshore του ελληνικού δημοσίου το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνηση Μητσοτάκη για την Υγεία, ο ΕΟΔΥ ξαναγύρισε σε καθεστώς προσώπου νομικού ιδιωτικού δικαίου. Ένας λόγος που συνέβη αυτό ήταν για να επισπευθούν απαραίτητες προσλήψεις.

Σημειώνεται βέβαια ότι ο νόμος προβλέπει την καθιέρωση όλων των προσλήψεων στον ΕΟΔΥ μέσω ΑΣΕΠ αλλά εισάγει ταυτόχρονα και εξαιρέσεις. Δηλαδή, εκτός ΑΣΕΠ. Αυτές, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις περιπτώσεις άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας, είτε από φυσικές καταστροφές είτε από διάδοση μολυσματικών ασθενειών, είτε λόγω διαχείρισης αναγκών του μεταναστευτικού. Προβλέπονται δε… και μπόνους και επιδόματα υπό όρους και προϋποθέσεις στους μισθούς του προσωπικού.

«Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στον #ΕΟΔΥ για τη συγκινητική υποδοχή. Ξημερώνει μια νέα εποχή για τον οργανισμό που θα υπηρετήσει τη Δημόσια Υγεία & τα έκτακτα περιστατικά, πέρα & πάνω από κομματικές ταυτότητες που δε με ενδιαφέρουν», έγραψε για τη σημερινή του επίσκεψη στον οργανισμό ο νυν υπουργός Υγείας στο twitter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter