ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων: Η «Μαρία Αντουανέτα» Μενδώνη στο δρόμο της υπεροψίας και της αμετροέπειας

ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων: Η «Μαρία Αντουανέτα» Μενδώνη στο δρόμο της υπεροψίας και της αμετροέπειας

Τα βέλη της προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στρέφει με ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων σχετικά με τη διαχείριση της υγιειονομικής κρίσης από την υπουργό Πολιτισμού.

Η ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων χαρακτηρίζει ως «Μαρία Αντουανέτα» τη Λίνα Μενδώνη που «συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο της αυταρέσκειας, της υπεροψίας, και της αμετροέπειας» που περιτριγυρίζεται από «αφιλοκερδείς» κονδυλοφόρους, παρατρεχάμενους, κολαούζους, οσφυοκάμπτες συνδικαλιστές».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η υπουργός Πολιτισμού, σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα, συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο της αυταρέσκειας, της υπεροψίας, και της αμετροέπειας. Εμμένει εγωκεντρικά ότι η μοναδική σωστή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε σχέση με τον πολιτισμό είναι αυτή που προτείνει η ίδια. Δεν συνειδητοποιεί ότι εφαρμόζοντας τις καταστροφικές της ιδέες βαδίζει νομοτελειακά, όσο κι αν από ανθρωπιά το απευχόμαστε, προς ανάλογο πολιτικό φινάλε…..

Περιτριγυρισμένη από «αφιλοκερδείς» κονδυλοφόρους, παρατρεχάμενους, κολαούζους, οσφυοκάμπτες συνδικαλιστές, φέρεται με απαξίωση και αναλγησία σε όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ.

Όπως πληροφορηθήκαμε το Σάββατο 9.5.2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΔΥΣΗΠ, και οι υπεύθυνοι αρχιφύλακες των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Πόλης Αθηνών. Αποφασίστηκε η μετακίνηση μόνιμου και εποχικού φυλακτικού προσωπικού από τις ειδικές περιφερειακές υπηρεσίες (Μουσεία) στους αρχαιολογικούς χώρους της ΕΦΑΠΑ, έως την ολοκλήρωση των προσλήψεων των συμβασιούχων, προκειμένου, να λειτουργήσουν οι χώροι από τις 18.5.2020, με διευρυμένο ωράριο 08:00-20:00. Παράλληλα για το διάστημα μετακίνησης των εργαζομένων αποφασίστηκε αναστολή των αδειών και των ημερών ανάπαυσης (ΡΕΠΟ)!

Η απόφαση αυτή στερείται λογικής και καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποστασιοποίηση της πολιτικής ηγεσίας από την Ελληνική πραγματικότητα. Σε συνθήκες πανδημίας, με δεδομένη τη μειωμένη τουριστική κίνηση για το αμέσως προσεχές διάστημα, δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος που να απαιτεί την λειτουργία των χώρων σε διπλοβάρδια 08:00-20:00 ή την μετακίνηση εργαζομένων από άλλη υπηρεσιακή μονάδα και την στέρηση ακόμα και της ελάχιστης ξεκούρασης.

Εκτός και αν η υπουργός και το «επιτελείο» της έχουν στη διαθεσή τους άλλα δεδομένα για άμεση, αθρόα τουριστική προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους, τέτοια που να δικαιολογεί κατεπείγουσες, ειδικές και κατά παρέκκλιση ρυθμίσεις. Κι αν υπάρχουν τέτοια δεδομένα γιατί η πολιτική ηγεσία δεν προχώρησε έγκαιρα στις απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους οι ΙΔΟΧ συνάδελφοι και να γίνει εύρυθμα και ομαλά το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων; Αντίθετα η ίδια πριν λίγες μέρες, ανέστειλε τις προκυρήξεις και δημιούργησε άλλο χάος.

Η λογική άλλα υπαγορεύει, όμως η υπουργός κόντρα σε κάθε ομαλότητα και λογική, για άλλη μια φορά επιλέγει τη σκοπιμότητα και την επικοινωνιακή διαχείριση. Χωρίς να προηγηθεί στρατηγικός σχεδιασμός, έσπευσε να αυτοπροβληθεί στα ΜΜΕ για να φαίνεται και μόνο, ότι παράγεται έργο. Της αναγνωρίζουμε ότι είναι συνεπής στην έλλειψη σχεδιασμού, στην εφαρμογή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», στην δημιουργία καθυστερήσεων και αναστάτωσης για το τίποτα.

Το πραγματικό επίδικο είναι η αλαζονία της εξουσίας, η επίδειξη δύναμης και η παράνομη καταπάτηση και παραβίαση νομοθετημένων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ως παρακαταθήκη για το μέλλον!

Σε αυτό το δυστοπικό όραμα, πολύτιμοι αρωγοί της, πιστοί και πάντα πρόθυμοι ακόλουθοι, οι συνδικαλιστιστές της ΔΥΣΗΠ & ΔΑΚΕ. Αποτελούν την επιτομή του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού, πλήρως υποταγμένοι στις επιταγές της Υπουργού, του κόμματος που υπηρετούν και της κυβέρνησης που στηρίζουν, δεν αρθρώνουν ούτε λέξη υπερ των εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστές της ΔΥΣΗΠ & ΔΑΚΕ στην ΠΕΥΦΑ, αφού εξάντλησαν το προσωπικό τους μένος και την επαναστατική ορμή τους, βάλλοντας εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κάνωντας δηλώσεις κάθε τρείς και λίγο στα ΜΜΕ, καταγγέλλοντας αν φύτρωσαν οι παπαρούνες και γιατί είναι κόκκινες και όχι ροζ, τώρα επιδίδονται με αφοσίωση στο ρόλο του αποκλειστικού υπερασπιστή και απολογητή της Υπουργού και της κυβέρνησης. Βάζουν πλάτη με προθυμία και αγόγγυστα σε όλες τις αντεργατικές επιλογές της για τους εργαζόμενους.

Η παράταξη του ΑΡΜΕ υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, την Πολιτιστική κληρονομιά και τους εργαζόμενους, έχει προτείνει κινητοποιήσεις, τις οποίες αρνήθηκαν καν να συζητήσουν. Αντίθετα με τα λόγια και τα έργα τους στηρίζουν πολιτικές επιλογές όπως:

Μετατροπή των Μεγάλων Μουσείων σε ΝΠΔΔ

Ιδιωτικοποίηση διαχείρησης του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού κήπου

Απόσπαση και καταστροφή αρχαίων (σταθμός Μετρό Βενιζέλου, Δεσμώτες Φαλήρου, Αφάντου Ρόδου)

Καταστροφή δημόσιων χώρων στο Ελληνικό

Αποχαρακτηρισμός της ΠΥΡΚΑΛ ελευσίνας ως ιστορικού τόπου

Υπόθεση της εταιρείας Αϊ Νόου Χάου και των μηνύσεων κατά συναδέλφων

Εκκρεμότητα σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας του παιδικού σταθμού και τη μεταφορά των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ

Αλλαγή του ΔΣ του ΤΑΥΠΥΠΠΟ και νέα Υπουργική απόφαση συγκάληψης της κακοδιαχείρησης

Διώξεις και παράνομες μετακινήσεις μη αρεστών συναδέλφων

Αλήθεια έναντι ποιών ανταλλαγμάτων βάζουν ταφόπλακα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων;

Το ΑΡΜΕ δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα σχέδια τους για μετατροπή της υγειονομικής κρίσης σε κρίση θεσμών και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Θα καταφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο, για να μην υπάρξει καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας με αφορμή την πανδημία.

Είναι χρέος μας ως παράταξη και ως εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter