Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Ανησυχία από τις συγκρούσεις στα σύνορα – Σχεδόν 50 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Ανησυχία από τις συγκρούσεις στα σύνορα –  Σχεδόν 50 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν

Μαίνονται οι συγκρούσεις που ξέσπασαν το βράδυ στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, με την ανησυχία για μια επανάληψη του πολέμου του 2020 να εντείνεται.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν, υπήρξε μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός στις 9 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα). Ωστόσο, η εκεχειρία παραβιάστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε το πρωί ότι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και ήδη 49 Αρμένιοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τη νύκτα την Αρμενία για «ανατρεπτικές ενέργειες σε μεγάλη κλίμακα» προσθέτοντας ότι αρμενικά πυρά προκάλεσαν «απώλειες» στις τάξεις του. Η Αρμενία, από την πλευρά της, κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι άρχισε «εντατικό βομβαρδισμό» των θέσεών της λίγο μετά τα μεσάνυχτα προς την κατεύθυνση πόλεων όπως οι Γκόρις και Σοτκ.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μεταδίδει ότι οι υπουργοί Άμυνας της Αρμενίας και της Ρωσίας ήρθαν σε επικοινωνία και συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για τη «σταθεροποίηση της κατάστασης» ανάμεσα στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ προσφορά διαμεσολάβησης έκανε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Συχνές ανταλλαγές πυρών σημειώνονται κατά μήκος των κοινών συνόρων των δύο χωρών μετά το τέλος του πολέμου του 2020 ανάμεσα στο Γερεβάν και το Μπακού για τον έλεγχο της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter