Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της κυβέρνησης

Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της κυβέρνησης

Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Γερεβάν για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, που βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων επειδή αποδέχθηκε την εκεχειρία, με την οποία αναγνωρίζεται η νίκη του Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από 6 εβδομάδες πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Νικόλ, παραιτήσου».

Πρόκειται για την ογκωδέστερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης από την έναρξη των κινητοποιήσεων αμφισβήτησης κατά του πρωθυπουργού της Αρμενίας.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε μεταξύ του Μπακού και του Γερεβάν την 9η Νοεμβρίου με μεσολάβηση της Ρωσίας, προβλέπει σημαντικά εδαφικά κέρδη στο Αζερμπαϊτζάν και κρίθηκε καταστροφική από πολλούς Αρμενίους, που ζητούν έκτοτε την παραίτηση Πασινιάν.

Μεταξύ των διαδηλωτών, ορισμένοι κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας και του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ άλλοι φωτογραφίες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο.

«Εξαιτίας του (Νικόλ Πασινιάν) η πατρίδα μας, ο λαός μας επλήγησαν σε τέτοιο βαθμό που θα χρειαστούν γενιές ολόκληρες για να κλείσουν οι πληγές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάνια Κασατριάν, 49 ετών.

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να οργανώσει την επιστροφή των κρατουμένων και των σορών των θυμάτων. Από την πλευρά της Αρμενίας, περισσότεροι από 2.300 στρατιώτες και 50 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter