Αρναούτογλου: Προβλέπει «κατεβασιές» ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης στην Ελλάδα (Video)

Αρναούτογλου: Προβλέπει «κατεβασιές» ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης στην Ελλάδα (Video)

Στο ερώτημα εάν «θα κάνει κάποτε χειμώνα φέτος;», που διατυπώνεται από πολλούς στη χώρα μας, επιχειρεί να απαντήσει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας:

Φυσικά και η απάντηση του ερωτήματος δεν μπορεί να είναι ένα “ναι” ή ένα “οχι” καθώς έχουμε μπροστά μας και τον Φλεβάρη αλλά και τον Μάρτη όπου ο χειμώνας δεν διστάζει να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά δεν λείπουν και οι ημέρες που μας προετοιμάζουν στην μετάβαση προς την άνοιξη. 

Ο μετεωρολόγος αναφέρεται και στις συγκρίσεις ημιζωνικών κυκλοφοριών πάνω από την Ευρώπη: 

Όμως, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και συγκρίνουμε ημιζωνικές κυκλοφορίες πάνω από την Ευρώπη (σαν κι αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες) 7 στις 10 φορές (και μετά από ένα περίπου δεκαήμερο) ακολουθούν “κατεβασιές” ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης σε μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και στη χώρα μας. Δεν θα με εξέπληττε λοιπόν χοντρικά κυρίως προς τα τέλη του μήνα (Γενάρη) έως και τις αρχές του επόμενου (Φλεβάρη) να βιώσουμε κι εμείς κάποια στιγμή πραγματικά χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες εναρμονισμένες με το ημερολόγιο. Άλλωστε αυτό “έδινε” και η αναλογική μου εκτίμηση από τα τέλη Δεκέμβρη και περιμένω να δω αν θα ολοκληρώσει την ομολογουμένως πολύ καλή πορεία της και μέχρι τα τέλη και αυτού του μήνα που διανύουμε! Για να δούμε!

Δείτε και την αναλυτική πρόγνωση του Σ. Αρναούτογλου για τον καιρό στη χώρα μας έως και την ερχόμενη Τετάρτη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter