Αρνείται ο κατηγορούμενος δικηγόρος πως είναι μέλος της «μαφίας των φυλακών»

Αρνείται ο κατηγορούμενος δικηγόρος πως είναι μέλος της «μαφίας των φυλακών»

«Υπό το κράτος των απειλών και του φόβου» φέρεται να είπε, ενώπιον του ανακριτή, πως έδρασε ο 65χρονος δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, που αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την εμπλοκή του στη «μαφία των φυλακών» ενώ «έδειξε»… Φλώρο.

Σημειώνεται ότι ο 65χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία με πρόθεση, ληστεία και εκβίαση. Υπενθυμίζεται πως συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού».

Όμως, πληροφορίες υπαγορεύουν, ότι κατά στο απολογητικό του υπόμνημα, 63 σελίδων, ο 65χρονος δικηγόρος, φέρεται να στάθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του το 2014, στο σπίτι του στην Πεντέλη.

Δείτε επίσης: Προφυλακίζεται η 45χρονη δικηγόρος – Κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών

Ειδικότερα, φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα: «Στο παρελθόν, όπως θα αναλύσω ευθύς κατωτέρω, έχω δεχθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας έξωθεν της οικίας μου με τους δράστες να έχουν χρησιμοποιήσει ως «ορμητήριο» και «κάλυψη» το δημοτικό παρκάκι που βρίσκεται αντίκρυ της» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντιδικία μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa- Hellas Power.

Ακόμα, στο υπόμνημά του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να επανέλαβε όσα είχε πει και στο δικαστήριο της υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αναφορικά με την εμπλοκή του Αριστείδη Φλωρου.

Στο μεταξύ, περιέγραψε όλα τα συμβάντα με αποκορύφωμα την απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατέληξε στο εξής: «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

Όσον αφορά τις συναντήσεις με δράστες της απόπειρας, είπε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες: «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λο-γικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!».

Ο ρόλος Φλώρου 

Όσον αφορά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ανέφερε ότι: «είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές».

«Ήθελα να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει»

Μεταξύ άλλων, ο 65χρονος ισχυρίστηκε πως οι συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος είχαν ξεκινήσει  από τον Ιανουάριο το 2015. Τότε, του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας. Όπως είχε πει, στόχος ήταν να  του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. 

«Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός “είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει”. Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του», ανέφερε.

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι ο Λεκοτσαι, από την πρώτη τους συνάντηση, είχε τον τηλεφωνικό αριθμό του του κινητού του.

Συνέχισε λέγοντας: «Εκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντιαν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας».

Πάντως, αναφορικά με τη συνομιλία που είχαν οι δυο τους στις 31/1/2019, ο 65χρονος διατείνεται πως για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο πρόσωπο της ΕΔΕΖΙ.

Για τους σωφρονιστικούς

Ακόμα, ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία επιβαρυντική, σε βάρος του, κατάθεση, στη δικογραφία. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων. Μάλιστα, παρά το ότι παραδέχθηκε πως έδινε χρήματα στον Λεκοτσαι, αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου. Σε αυτό το μήκος κύματος, είπε: «ο λόγος που ο LEKOCAJ ήθελε τα χρήματα ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, που εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον LEKOCAJ ήταν μονόδρομος».

Αναφορικά με τη δεύτερη κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο 65χρονος, τονίζει: «ο LEKOCAJ «στα μέσα του 2017» είχε οικονομική απαίτηση από τον ΦΛΩΡΟ κι επεδίωκε να τον σκοτώσει, διότι ο τελευταίος του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον ΦΛΩΡΟ λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου. Τούτο μάλιστα προκύπτει ευθέως από την από 16.11.2016 Συμπληρωματική Απολογία του ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών μου OLTI DULCE, όπου ο τελευταίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία δουλειά και συγκεκριμένα να φάνε ένα δικηγόρο και θα μας έδιναν 100.000 ευρώ».

«Δεν είχα περιθώριο άρνησης»

«Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους», υπογραμμίζει ο 65χρονος στο υπόμνημά του.

«Στην πραγματικότητα, τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που “γνωρίζω” είναι o Olti Dulce, ο Αrber Bako και ο Klodian Lecocaj, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι εξ αυτών είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εναντίον μου απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο δε τρίτος εξ αυτών υπήρξε το πρόσωπο που μου υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής, όπως αναλυτικά έχω εκθέσει ανωτέρω. Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η “γνωριμία” μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου. (…)Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν!! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας», πρόσθεσε

«Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €», διευκρίνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, λέγοντας πως δε θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα με άτομα  του κοινού ποινικού δικαίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter