Αρνητικό για κορονοϊό το αγοράκι που γεννήθηκε από θετική μητέρα στο «Αττικό»

Αρνητικό για κορονοϊό το αγοράκι που γεννήθηκε από θετική μητέρα στο «Αττικό»

Αρνητικό για κορονοϊό το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο αγοράκι που γεννήθηκε χθες από γυναίκα θετική στον κορονοϊό στην Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο "Αττικόν".

Πρόκειται για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορoνοϊό.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί για την περάτωση του τοκετού στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς. Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).

Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter