Αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία από κορονοϊό – 1.564 το τελευταίο 24ωρο

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία από κορονοϊό – 1.564 το τελευταίο 24ωρο

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 1.564 επιπλέον θανάτους από τη νόσο Covid-19, ένας αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται πλέον σε 84.767, εντός 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ, το υψηλότερο στην Ευρώπη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από την άλλη, ο αριθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων σε διάστημα 24 ωρών ανήλθε σε 47.525, με τη χώρα να μετρά πλέον 3.211.576 κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων σήμερα ξεπερνά τους 1.325 νεκρούς, που είχαν καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου.

Αν και ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε πτώση από το υψηλό των 68.053, επίσης στις 8 Ιανουαρίου, στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα μέτρα καραντίνας αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι νοσηλεύονται περίπου 32.000 ασθενείς Covid-19 στα νοσοκομεία, περίπου 70% περισσότεροι σε σύγκριση με την κορύφωση του πρώτου κύματος, τον περασμένο Απρίλιο.

«Οι υγειονομικοί δίνουν αυτή τη στιγμή πολύ, πολύ σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο αυτήν την πανδημία έπειτα από μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εργάζονται στο μέγιστο και νομίζω πως η καταπόνηση είναι κολοσσιαία», είπε ενώπιον των βουλευτών.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter