Αρνητική στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Αυστρία

Αρνητική στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Αυστρία

«Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια», δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συντάγματος της Αυστρίας Καρολίν Έντσταντλερ, στο περιθώριο των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ γύρω από το ζήτημα, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η Έντσταντλερ σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι η πλήρης ενταξιακή διαδικασία για την Ουκρανία θα είναι «μια μακρά διαδικασία προσαρμογής», καθώς «ορισμένα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια περιμένουν εδώ και δεκαετίες το επόμενο βήμα». «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαδικασία fast-track για την Ουκρανία», πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάλενμπεργκ κάλεσε προ ημερών την Ουκρανία να εξετάσει διαφορετικούς τρόπους από αυτόν της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να έρθει πιο κοντά στους «27», μια κίνηση που ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ερμήνευσαν ως «όχι» στην ένταξη της Ουκρανίας.

Η παραδοσιακά ουδέτερη ως προς την εξωτερική της πολιτική Αυστρία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα, επιλέγοντας αντ’ αυτού να στηρίξουν την χώρα αποκλειστικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

https://twitter.com/apmassaro3/status/1521446182261772289

Πηγή: Euractiv. gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter