Άρον άρον έφυγε από τη Βουλή η Μενδώνη για να μην απαντήσει για τον Ζαραλίκο! (Video)

Άρον άρον έφυγε από τη Βουλή η Μενδώνη για να μην απαντήσει για τον Ζαραλίκο! (Video)

Σε ποιο κράτος του κόσμου μία υπουργός Πολιτισμού δεν στηρίζει το Θέατρο και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση;

Δεν χρειάζεται να το ψάξει κανείς πολύ. Η υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Λίνα Μενδώνη, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται πιο πολύ με τους ιεράρχες και λιγότερο με την Τέχνη, που δεν ήξερε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, που τσιμέντωσε την Ακρόπολη, που προτιμά να αφήνει ακάλυπτο τον καλλιτεχνικό χώρο στην πανδημία, προτίμησε να πάρει το παλτό της και να αποχωρήσει από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής για να μην απαντήσει ή ίδια -που ήταν και καθ’ ύλην αρμόδια- σε ερώτηση για τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου για την οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να εκδώσει έστω και υπηρεσιακά, κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η Λίνα Μενδώνη, που βρισκόταν στην αίθουσα της Βουλής και είχε μόλις απαντήσει σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση για να μην απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου για τη διακοπή της παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου από την τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη.

Επέλεξε να αφήσει στην θέση της για να απαντήσει τον υφυπουργό Πολιτισμού Νίκο Γιατρομανωλάκη, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νίκο Γιατρομανωλάκη.

Θα ήταν ευκαιρία για την κυρία Μενδώνη να στηρίξει τη Δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και το θέατρο αλλά ίσως και να μην είναι αυτή η προτεραιότητά της.

Εξάλλου ελευθερία της έκφρασης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εννοείται! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter