Αρσάκειο Ψυχικού: Τι υποστηρίζει τρεις ημέρες μετά για την κακοποίηση του 15χρονου

Αρσάκειο Ψυχικού: Τι υποστηρίζει τρεις ημέρες μετά για την κακοποίηση του 15χρονου

Αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών κατατέθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες καθηγητών σχετικά με τον βασανισμό 15χρονου μαθητή από συμμαθητές του.

Η ανακοίνωση του Αρσακείου Ψυχικού αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Διαβάστε επίσης: Αρσάκειο Ψυχικού: 4 συλλήψεις 15χρονων για άγρια κακοποίηση συμμαθητή τους με πετονιά

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (31/3) στον σχολικό χώρο, όταν ομάδα μαθητών κατηγορείται ότι πέρασε μια πετονιά στο λαιμό ανήλικου συμμαθητή της, ασκώντας του πίεση.

Στη συνέχεια έδεσαν την ίδια πετονιά και σε άλλα σημεία του σώματός του προκαλώντας του πόνο, ενώ ταυτόχρονα τον εξύβριζαν. Στο άγριο μπούλινγκ συμμετείχαν τέσσερα παιδιά τα οποία συνελήφθησαν, (τρία αγόρια και ένα κορίτσι), ενώ δύο ακόμα ταυτοποιήθηκαν δίχως να συλληφθούν καθώς δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το 15χρονο θύμα αρχικά δεν μίλησε για την επίθεση που είχε δεχτεί. Ωστόσο, στη συνέχεια, έπειτα από πίεση των γονιών του που αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, το παιδί εξομολογήθηκε στους γονείς του όσα έζησε στο σχολείο. Έτσι οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνα.

Η Ασφάλεια σχημάτισε δικογραφία για τους έξι ανήλικους δράστες για παράνομη βία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εξύβριση. Οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter