Αρσένης για μελέτη Λύτρα: «Αυτό πάει να πει ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ… πάση θυσία»

Αρσένης για μελέτη Λύτρα: «Αυτό πάει να πει ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ… πάση θυσία»

«Πλήρης διάλυση του ΕΣΥ στην περιφέρεια και στην Αθήνα» διαπίστωσε -σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης Λύτρα- ο Κρίτων Αρσένης από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 παρατήρησε πως η έναρξη της μελέτης, η οποία αποτυπώνει ότι κατέληξαν σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, συμπίπτει με την εκδικητική διαθεσιμότητα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Φέρατε την κατάρρευση του ΕΣΥ» κατηγόρησε ο κ. Αρσένης την κυβερνητική πλειοψηφία και έκανε λόγο -επικαλούμενος την εν λόγω μελέτη- για επιδείνωση της θνητότητας κατά 21%.

«Το ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ είναι 97,7%» είπε, θυμίζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διασωλήνωση εκτός και εντός ΜΕΘ.

«Η κρίση Covid-19 έγινε κατάρρευση της εντατικής» συμπέρανε, συμπληρώνοντας: «Αυτό πάει να πει ιδιωτικοποίηση (του ΕΣΥ) πάση θυσία. Θυσία οι ασθενείς, θυσία και οι εργαζόμενοι».

Τόνισε δε πως το ΜέΡΑ25 θα ζητούσε παραίτηση υπουργού, όμως, η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ αποτελεί κεντρική επιλογή της Μητσοτάκης ΑΕ.

«Η κ. Γκάγκα είπε τη Δευτέρα ότι είναι περήφανη για το ΕΣΥ, το οποίο η ίδια συστηματικά διαλύει για να το πουλήσει. Κι αν είναι περήφανη γιατί προχωρά σε ιδιωτικοποίηση;» κατέληξε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter