Άρση ασυλίας για Νίκο Νικολόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη

Άρση ασυλίας για Νίκο Νικολόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Νίκου Νικολόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη αποφάσισε η Ολομέλεια.

Ως προς τον ανεξάρτητο βουλευτή, η άρση της ασυλίας του αποφασίστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ανάρτηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος με ομοφοβικές αναφορές στην προσωπική του ιστοσελίδα και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε από το βήμα της Βουλής πως εξέφρασε τις απόψεις του ως πολίτης και υποστήριξε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών. Ισχυρίστηκε δε ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος, καθώς σέβεται κάθε πρόσωπο ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ενώ ταυτόχρονα είπε πως είναι αντίθετος κατά κάθε θεωρίας που αντίκειται στην χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού.

Η Ολομέλεια ενέκρινε και την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με υπόθεση που αφορά το Δήμο της Αθήνας, κατά το 2003. Ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του για λόγους ηθικής τάξης, αναφέροντας πως η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter