Άρση βαρών: Έκπτωτος μετά από 44 χρόνια ο Αγιάν

Άρση βαρών: Έκπτωτος μετά από 44 χρόνια ο Αγιάν

Τέλος εποχής στο παγκόσμιο στερέωμα της άρσης βαρών, αφού ο ισχυρός ανήρ του αθλήματος επί 4,5 δεκαετίες, Τάμας Αγιάν, παραιτήθηκε υπό το βάρος κατηγοριών για διαφθορά, ιδίως σε θέματα ντόπινγκ.

Ο 81χρονος Ούγγρος ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού υπήρξε γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών επί 24 χρόνια και πρόεδρος της για άλλα 20. Επίσης ήταν μέλος της ΔΟΕ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του ξεκίνησε τον Ιανουάριο, από μία αποκαλυπτική εκπομπή που προβλήθηκε στη γερμανική τηλεόραση. Ο Αγιάν κατηγορήθηκε για εκτεταμένη διαφθορά, ατασθαλίες, παραποίηση ελέγχων ντόπινγκ, νεποτισμό και συστηματική εύνοια υπέρ συγκεκριμένων χωρών.

Ο αναδρομικός επανέλεγχος δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και 2012 έχει ήδη αποκαλύψει 60 κρούσματα ντόπινγκ στην άρση βαρών, η οποία απειλείται μόνιμα με εξοστρακισμό από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Η αμερικανίδα πρώην αρσιβαρίστρια Ούρσουλα Παπαντρέα είναι η διάδοχος του Αγιάν στον προεδρικό θώκο της IWF. Υπενθυμίζεται ότι ο Πύρρος Δήμας είναι τεχνικός διευθυντής στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών των ΗΠΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter