Άρση της ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η βουλή – Είχε αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Άρση της ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η βουλή – Είχε αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει καταγγέλοντας δια του Δημήτρη Τζανακόπουλου αντισυνταγματικές πρακτικές. 

Για την πρώτη υπόθεση 163 βουλευτές ψήφισαν υπέρ 13 εναντίον και για τη δεύτερη υπόθεση 162 υπέρ, 13 κατά και ένας “παρών”

Αμέσως μετά το τέλος της τοποθέτησης του Π. Πολάκη, το λόγο πήρε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κρίση ως προς την ουσία της υπόθεσης που εξετάζει, κάτι που εν προκειμένω έκανε, ενώ καυτηρίασε και το γεγονός παράβλεψης του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών. «Δεν θέλετε να γίνει δημόσια και εκτεταμένη συζήτηση για όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης» είπε αναφορικά με την απροθυμία της συμπολίτευσης να σχηματίσει Προανακριτική Επιτροπή και πρόσθεσε με νόημα: «Ο κ. Πολάκης θέλει να αποκαλύψει και όχι να κρυφτεί, εσείς θέλετε να κρυφτείτε».

Ως προς την κριτική περί διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πάντα έψεγε τις αποσβεστικές προθεσμίες και τις ειδικές δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Εν συνεχεία, κάλεσε έστω και την τελευταία στιγμή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εκκινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 86, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία, αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, για αντισυνταγματικές πρακτικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter