Άρση ασυλίας Κλέωνα Γρηγοριάδη – Βαρουφάκης: «Μαύρη μέρα για τον Κοινοβουλευτισμό» (Video)

Άρση ασυλίας Κλέωνα Γρηγοριάδη – Βαρουφάκης: «Μαύρη μέρα για τον Κοινοβουλευτισμό» (Video)

Την αντίδραση των στελεχών του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, όπου εξαπέλυσαν πυρά κατά του επιχειρηματία Γ. Αλαφούζου, αλλά και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει λόγο για «μαύρη μέρα για τον Κοινοβουλευτισμό».

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 180 βουλευτές, ενώ 91 βουλευτές καταψήφισαν.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο βουλευτής είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του ύστερα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου προκειμένου να συνεχίσει να αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα τους «ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας», όπως υπογράμμισε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε παρέμβασή του σημείωσε πως «είναι μια καλή μέρα για να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον ιδιαίτερα ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει ο Κοινοβουλευτισμός», με αιχμή τη μήνυση εναντίον του βουλευτή του κόμματός του, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, μια σειρά από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που δείχνουν – όπως είπε – όσα έκαναν οι Έλληνες πλοιοκτήτες που μετέφεραν και μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο του κ. Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

«Κι εσείς εδώ από την ΝΔ, μιλάτε για ανυπεράσπιστο Αλαφούζο ο οποίος χρειάζεται την προστασία μας. Το κανάλι του κ. Αλαφούζου δαιμονοποιεί όποιον μιλάει για την ανάγκη ειρήνευσης στην Ουκρανία, την ώρα που ο ίδιος αιχροκερδίζει μεταφέροντας το αργό πετρέλαιο του κ. Πούτιν» τόνισε ο ίδιος.

«Υπάρχει όμως και ένα θέμα νομιμότητας και συνταγματικής διάστασης. Εμείς απαιτούμε σήμερα την άρση ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη, αλλά δεν μπορεί να διώκεται ποτέ κανένας βουλευτής για όσα είπε από το βήμα της Βουλής. Το μήνυμά μας όμως προς τον κόσμο του ΜέΡΑ25 που μέρος του εκφράζει εντάσεις στην απαίτηση της άρσης ασυλίας του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου είναι: δεν υπάρχει ασυλία βουλευτών, εδώ υπάρχει απλά ομηρία προς την κυβερνητική πλειοψηφία» ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

Ο Κλέωνας Γρηγοριάδης, κάλεσε το Σώμα να αναλογιστεί «πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές πόσο βρώμικη, ανήθικη και απάνθρωπη είναι η δουλειά που κάνουν, από το ξέσπασμα του πολέμου με το πετρέλαιο του κ. Πούτιν, που αρκεί να την περιγράψεις δημόσια για να σου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση» και συνέχισε λέγοντας  ότι «δυστυχώς για τους Έλληνες εφοπλιστές, δεν τους συκοφαντήσαμε. Τους αποκαλύψαμε στον ελληνικό λαό, όπως είχαμε χρέος να κάνουμε κι αν δεν τους αρέσουν οι αποκαλύψεις μας, θα πρέπει να βρουν έναν άλλον τρόπο -εντιμότερο και πιο ηθικό- για να κάνουν τη δουλειά τους. Ποια ήταν η αποκάλυψη του ΜέΡΑ25 που τόσο ενόχλησε τους Έλληνες εφοπλιστές; Ότι ενώ πριν από την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου μετέφεραν και διακινούσαν παγκοσμίως με τα καράβια τους, μόλις το 20% του πετρελαίου του κ. Πούτιν, ένα μόλις μήνα μετά βρέθηκαν να μεταφέρουν το 50%».

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής, Χαράλαμπο Αθανασίου ότι όταν εξεταζόταν η υπόθεση της άρσης ασυλίας του κ. Γρηγοριάδη, δεν προήδρευσε απλώς αλλά έβγαλε και απόφαση. Είπε επίσης ότι το πρόβλημα δεν αφορά μεμονωμένα τον κ. Αθανασίου, αλλά σύσσωμη στην συμπολίτευση καθώς, όπως υποστήριξε, κόπτεται σε αυτή τη διαδικασία, να δώσει τα διαπιστευτήριά της στον κ. Αλαφούζο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter