Άρση ασυλίας Νίκου Παππά και «ξέπλυμα» επικίνδυνων πρακτικών

Άρση ασυλίας Νίκου Παππά και «ξέπλυμα» επικίνδυνων πρακτικών

Βαρύτατα εκτεθειμένοι είναι οι 175 Βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, επί 277 ψηφισάντων, οι οποίοι ενέκριναν σήμερα την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο Θάνος Δημάδης.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τα ΝΑΙ στην πρόταση για άρση ασυλίας του Ν. Παππά. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ψήφισε Όχι. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25, Ελληνική Λύση και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ψήφισαν όχι στην άρση ασυλίας.
Ο λόγος δεν είναι η αγωγή, την οποία φυσικά θα κρίνουν τα Ελληνικά δικαστήρια, αλλά το γεγονός ότι δύο δημοσιογράφοι ανταποκριτές Ελληνικών Μέσων στις ΗΠΑ, παρακολουθούσαν έναν Έλληνα υπουργό και την Ελληνική αποστολή στο ξενοδοχείο που διέμεναν μεταμφιεσμένοι με περούκες (αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν) προφανώς για να βγάλουν καμία φωτογραφία του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ να τρώει, να πίνει ή να ψωνίζει σε κάποιο μαγαζί για τον εκθέσουν στην ημεδαπή (παλιά μου τέχνη κόσκινο για τα μίντια της διαπλοκής και τους ιδιοκτήτες τους).
Για την κατηγορία ότι έφτασαν στο σημείο να πλαστρογραφήσουν υπογραφή συνεργάτη του υπουργού χρεώνοντας στο δωμάτιό του τον καφέ που ήπιαν δεν θα μάθουμε ποτέ διότι ο εισαγγελέας στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που ανέλαβε την υπόθεση τους απάλλαξε αποφεύγοντας να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση αλλά για το γεγονός ότι «Η πράξη πρέπει να έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση» (άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης).

Από εκεί και μετά ο συνεργάτης του υπουργού προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια και ο Θάνος Δημάδης (ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων) κατέθεσε μήνυση στον υπουργό ακόμη και σε δύο μάρτυρες που είχαν αναφερθεί σε σύλληψη από το FBI των δύο ανταποκριτών έξω από το ξενοδοχείο (την απέρριψε ο Εισαγγελέας).
Οι 175 λοιπόν βουλευτές επέλεξαν να άρουν την ασυλία του πρώην υπουργού (αδιάφορο ποιανού κόμματος) στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η δημοσιογραφία δεν ασκείται σε ανοιχτό πεδίο «face to face» και επώνυμα αλλά με κουκούλες, περούκες, γυαλιά και ό,τι άλλο. Και μάλιστα σε πολιτικούς που εκπροσωπούν στην αλλοδαπή την Ελληνική Δημοκρατία.

«Ανοίγετε την κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα» τους είπε σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για λυσσαλέα επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω της τήρησης του Συντάγματος στο χώρο του τηλεοπτικού πεδίου και σημειώνοντας ότι και ο ίδιος, προσωπικά, βρέθηκε στο μικροσκόπιο ενός συστήματος που επιχειρούσε να κατασκευάζει αρνητικά γεγονότα σε βάρος του. «Χρησιμοποίησαν κοριούς, τηλεφακούς ακόμα και δημοσίευση φωτογραφιών από την προσωπική ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Παππάς: «Προσέξτε την κερκόπορτα που επιχειρείτε να ανοίξει»

Μιλώντας για το συμβάν ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε: «Τελικά, για ποιον δουλεύουν αυτοί οι μηχανισμοί; Ήταν για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή του κ. Μητσοτάκη; Θα ήλεγχε η πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιον στόχο; Μπορούσε η Δημοκρατία μας να ανεχθεί και να σφιχταγκαλιάσει μια παρακολούθηση εν ενεργεία υπουργού; Επ’ αυτού δεν πήραμε καμία απάντηση», είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Αντί αυτού, φτάνουμε σήμερα στη πρόθεση νομιμοποίησης της παρακολούθησης υπουργών, με την εισήγηση της πλειοψηφίας, με τη δικαιολογία ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει, ότι ως δημόσιο πρόσωπο και πρώην υπουργός, έχω την αυτονόητη υποχρέωση, να αναφέρομαι σε γεγονότα που αποτέλεσαν την αφορμή για μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης σε βάρος μου».

«Μιλάμε για μια ιστορία που και τα ίδια τα ΜΜΕ , χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα ‘’περούκα γκέιτ’’. Και περούκα δεν φορούσα εγώ. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Εμείς, την πολιτική αντιπαράθεση την κάνουμε ανοιχτά, πάντα… θύμα της ίδιας πρακτικής, και με φορείς τα ίδια πρόσωπα, είχε πέσει η ‘Αννα Διαμαντοπούλου».
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε ότι «εάν θεωρείτε ότι με τη νομιμοποίηση που δίνετε σήμερα στην παρακολούθηση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, προσβάλλετε ή επιτυγχάνετε πλήγμα κατά των πολιτικών σας αντιπάλων, πλανιέστε, διότι ανοίγετε κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα, ακόμα και αν η κατάσταση αγγίζει ή ξεπερνά την γελοιότητα. Μετέρχονται άθλια μέσα για να προσπαθούν να κρατούν ομήρους εκλεγμένους αντιπροσώπους λαού, να καθοδηγούν πολιτικές αποφάσεις και να ισοπεδώνουν το δημοκρατικό κράτος δικαίου προς όφελος συμφερόντων. Θα πρέπει να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας… Οι εμπνευστές και οι αυτουργοί αυτών των πρακτικών, όταν παίρνουν σήμα από ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, ότι τέτοιου τύπου πρακτικές μπορεί να γίνουν ανεκτές, θα τις συνεχίσουν. Να γνωρίζετε ότι δεν αφορά μόνο τη δική μας παράταξη, αφορά και τη δική σας. Και επειδή με κάποιους από αυτούς, πολλά δικά σας στελέχη, έχουν τις στενότερες των σχέσεων, να το ξανασκεφτείτε. Όχι επειδή σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές, και η ΝΔ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα απολέσει 40 έδρες, αλλά για να επιλέξετε το επίπεδο πόλωσης και αντιπαράθεσης που θέλετε να έχετε με την αντίπαλη παράταξη. Προσέξτε τι προηγούμενο διαμορφώνετε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter