Άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας

Άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας

Αίτημα για άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη από την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, μετά από έκθεση της OLAF που αφήνει υπόνοιες περί απάτης.

Η εντολή για άρση της ασυλίας των Σπυράκη και Καϊλή δόθηκε καθώς υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης αλλά και την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Υποψίες που προέκυψαν βάσει της ερευνητικής έκθεσης της OLAF (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης).

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Σπυράκη και Καϊλή, δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας, βάσει εφαρμοστέου εθνικού δικαίου.

Σπυράκη: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά με το Ευρωκοινοβούλιο…»

«Δεν υπάρχει τίποτα απ΄ αυτά που λένε… Δεν ξέρω τι λένε, ξέρω ότι δεν έχω καμία διαφορά με το Ευρωκοινοβούλιο», απάντησε στο documentonews.gr, η πρώην δημοσιογράφος και διαβεβαίωσε πως θα συναινέσει για την άρση της ασυλίας της.

Διευκρίνισε δε πως η υπόθεση αφορά το «επίδομα αλλοδαπής» ενός πρώην συνεργάτη της, ο οποίος αντιμετώπισε ένα σοβαρό προσωπικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Σπυράκη στο documentonews.gr: «Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που λένε…»

ΕΛΚ: «Υποστηρίζουμε την άρση ασυλίας»

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για να μπορέσει η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να προχωρήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της (η Κ.Ο. του ΕΛΚ).

«Καλούμε την ευρωβουλευτή Σπυράκη να συνεργαστεί πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», σημειώνει η ανακοίνωση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018  είχε τεθεί υπό τον έλεγχο της OLAF και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε επίσης: Την ίδια μέρα που η ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Μανώλη Κεφαλογιάννη, η OLAF δήλωσε ότι τον ερευνά για απάτη

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης φέρεται να τσέπωνε το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter