Άρθρο-παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Άρθρο-παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Θέση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εντός και εκτός δικαστηρίου μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής παίρνει ο Μίκης Θεοδωράκης μέσω άρθρου του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Ο Μίκης Θεοδωράκης συγχαίρει τους δικαστές που «αψήφησαν κινδύνους και εμπόδια», όμως προειδοποιεί ότι ο αγώνας κατά του φασισμού δικαιώθηκε, αλλά δεν τελείωσε.

«Συγχαίρω και χειροκροτώ τους δικαστές που είχαν το θάρρος να αψηφήσουν κινδύνους και εμπόδια και με την απόφασή τους να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή αναγνωρίζοντας την ως εγκληματική οργάνωση», τονίζει στην παρέμβασή του.

Επισημαίνει ότι «το μέσον ανόδου της Χρυσής Αυγής διέφερε από τα προηγούμενα. Δηλαδή δεν ήρθε με την απειλή των τανκς αλλά με την ανοχή των εξουσιών, πολιτικών και δικαστικών».

«Μετά την ιστορική απόφαση αυτής της ομάδας των δικαστών, διέπρεψε ο φαρισαϊσμός όλων των υπευθύνων για την κατάντια της χώρας μας που δίπλα στην τραγική αλλά και ηρωική μορφή της Μάγδας Φύσσα, δίπλα σε όλους εκείνους που έδωσαν τον μεγαλύτερο αγώνα εδώ και τόσο καιρό, “πανηγύριζαν” για τη “νίκη κατά του φασισμού’».

Παράλληλα, ο Μ. Θεοδωράκης προειδοποιεί ότι «το χειρότερο είναι το γεγονός ότι έχουμε καθημερινά και ολοένα αυξανόμενα δείγματα φασιστικής νοοτροπίας στην καθημερινή μας ζωή, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις με την έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού της διαφορετικότητας, όσο και στις διακομματικές σχέσεις με την έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού στο δικαίωμα της διαφωνίας και της διαφορετικής άποψης. Πράγμα που αποτελεί απόδειξη έλλειψης πραγματικής Παιδείας και Πολιτισμού».

«Η έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό ότι αγώνας κατά του φασισμού δικαιώθηκε άρα τελείωσε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter