ARTience Voice Weekend Athens| Διήμερο σεμινάριο για την επαγγελματική φωνή

ARTience Voice Weekend Athens| Διήμερο σεμινάριο για την επαγγελματική φωνή

Η ανθρώπινη φωνή βρέθηκε στο επίκεντρο του διήμερου σεμιναρίου ARTience Voice Weekend Athens που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 26-27 Μαρτίου στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) από τις 10.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ.

Ήταν το πρώτο σεμινάριο μιας σειράς πρωτοποριακών σεμιναρίων, που θα διοργανωθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες της φωνής (τραγουδιστές, ηθοποιούς, ψάλτες), εκπαιδευτικούς, φοιτητές, αλλά και σε όλους όσους η φωνή είναι το εργαλείο δουλειάς τους.

Η επιτυχημένη διοργάνωση υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δ. Αθηναίων με ευθύνη της PhonoQuest Α.Μ.Κ.Ε., που τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής, μέσα από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις συνεργασίας με τη διεπιστημονική ομάδα φωνής Voice Mentoring, αλλά και μ’ ένα ευρύ δίκτυο επιστημόνων και θεραπευτών φωνής.

Στο ARTience Voice Weekend Athens τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες της φωνής ανέλυσαν τον φωνητικό μηχανισμό, καθώς και τον θεμελιώδη ρόλο του σώματος στην παραγωγή του ήχου και την υγιή φώνηση, εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες που με καταιγισμό ερωτήσεων συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Η Ελπίδα Κουτσουμπάκη, ειδική φωνοθεραπεύτρια-λογοθεραπεύτρια και ψυχολόγος, μίλησε για τις φωνητικές ποιότητες και εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες στον έλεγχο της κινητικότητας του λάρυγγα τους, στην ακουστική αναγνώριση των διαφορετικών φωνητικών ποιοτήτων και την ελεγχόμενη εναλλαγή τους. Ενθουσίασε το κοινό με τον αυθορμητισμό και την αμεσότητά της, αλλά και το μέγεθος των γνώσεών και την κατάρτισή της. Η Ελπίδα Κουτσουμπάκη έχει τεράστια εμπειρία στην αποκατάσταση φωνής και είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας Voice Mentoring.

Η Σοφία Γεωργίου, μοναδική φυσικοθεραπεύτρια φωνής στην Ελλάδα, εργοφυσιολόγος και Cert. Acupuncturist, αποκάλυψε τη σχέση του σώματος με την παραγωγή του ήχου, αναλύοντας τα μυϊκά συστήματα, τη σχέση συναισθήματος και μυών, τη στάση του σώματος και τον ρόλο τους στην φώνηση. Στο δεύτερο μέρος της εισήγησής της έδειξε ασκήσεις στους συμμετέχοντες και σχεδίασε επάνω στο σώμα μιας εθελόντριας όλα τα μυϊκά συστήματα, ώστε να γίνει οπτικά αντιληπτή η θέση τους στο σώμα, μια δράση που ενθουσίασε και ταυτόχρονα ωφέλησε όλους τους παρευρισκομένους.

Η Δρ. Κατερίνα Βαρδονικολάκη, ΩΡΛ, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Πιστοποιημένη Ιατρός από το Performing Arts Association, μίλησε για τα προβλήματα της ακοής των μουσικών, τους τρόπους προστασίας του ακουστικού οργάνου και τη σημαντικότητα της πρόληψης και έγκαιρης εξέτασης ακουογράμματος. Ανέλυσε τη σχέση φωνής, αυτιού και ηλεκτρονικών μέσων και έδωσε οδηγίες ως προς τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων για τον πολλαπλασιασμό του ήχου.

Ο Δρ. Κων/νος Λαμπρόπουλος, χειρουργός ΩΡΛ και φωνίατρος, με 30 χρόνια εμπειρίας στην εξειδίκευση της επαγγελματικής φωνής, παρουσίασε και ανέλυσε τα προβλήματα στη χρήση της φωνής. Στο πρώτο μέρος της εισήγησής του ο κύριος Λαμπρόπουλος έκανε μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της επαγγελματικής φωνής και στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες τραγούδησαν ένα κομμάτι της επιλογής τους και υπό τις οδηγίες του φωνιάτρου ανακάλυψαν τρόπους να αποσυμφορίζουν τον λάρυγγα και να ελευθερώνουν τη φωνή τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για την εγκάρδια φιλοξενία στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του, τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της Αιγίδας, τη χορηγό εταιρεία μας ‘Ο Κόσμος της Ακοής’ και την κυρία Τζίνα Ανδρεάδη και τους χορηγούς επικοινωνίας μας Αθήνα 9.84 FM, NOEMA SOLUTIONS, HeterArt και Aftodioikisi news.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter