Αρβανίτης: «Το Ευρωκοινοβούλιο δεν ανέχεται την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου – Δεν περιφρονεί τη μνήμη των θυμάτων»

Αρβανίτης: «Το Ευρωκοινοβούλιο δεν ανέχεται την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου – Δεν περιφρονεί τη μνήμη των θυμάτων»

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της επιτροπής LIBE Κώστας Αρβανίτης τοποθετήθηκε μετά την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, ενώπιον της επιτροπής αναφορών του ευρωκοινοβουλίου, δηλώνοντας παρών στο δίκαιο και εύλογο αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023.

Δείτε επίσης: Μεγάλη νίκη για την Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση 57 ψυχών (Video)

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών στο μόνο αιρετό ενωσιακό όργανο με αρμοδιότητα να ασκεί διαρκή έλεγχο ουσιαστικής εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και να αξιολογεί κατά πόσο τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις ανησυχίες των ευρωπαίων πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Αρβανίτης και τόνισε «πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την υπόθεση ήδη τοποθετήθηκε δημοσίως η Ευρωπαία Εισαγγελέας κυρία Κοβέσι», και είπε αυτολεξεί τα εξής αποκαλυπτικά:

Πρώτον: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί».

Δεύτερον: «Ειλικρινά ενθαρρύνω τους ανθρώπους να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην σταματήσουν να αναζητούν την αλήθεια.»

Τρίτον: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια.»

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για να αντιληφθεί ακόμη κι ο πιο δύσπιστος ότι σήμερα σ’ αυτή την αίθουσα έχουμε όλοι μας τεράστια ηθική ευθύνη. Πρέπει όχι μόνο να κρατήσουμε την υπόθεση ανοιχτή, αλλά να εξαντλήσουμε τα μέσα και τις αρμοδιότητές μας για να βοηθήσουμε ενεργά στην αναζήτηση της αλήθειας. Και σας καλώ όλους να εκπέμψουμε μήνυμα ομόφωνο προς πάσα κατεύθυνση:

το Ευρωκοινοβούλιό δεν ανέχεται την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου και κατάλυση της ενωσιακής νομιμότητας σε κανένα Κράτος Μέλος,

το Ευρωκοινοβούλιο δεν περιφρονεί τη μνήμη των θυμάτων και τον δίκαιο αγώνα των οικογενειών,

το Ευρωκοινοβούλιο δεν μπλέκει σε πολιτικαντισμούς ούτε σε αναξιοπρεπείς συμψηφισμούς που πριμοδοτούν την συγκάλυψη ευθυνών,

το Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίζεται την αλήθεια, τη διαφάνεια, και τη δικαιοσύνη.

Μέχρι τέλους.

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter