Αρβανίτης: Το Ευρωκοινοβούλιο θα αναλάβει δράση για την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα;

Αρβανίτης: Το Ευρωκοινοβούλιο θα αναλάβει δράση για την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα;

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, επισημαίνει, σε άρθρο παρέμβασή του στο Brussels Morning ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει την ευκαιρία να επέμβει για να εξασφαλίσει την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση «έχει μετατρέψει σε καθημερινότητα τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στον Τύπο»

Ο Κώστας Αρβανίτης επισημαίνει ότι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα η κίνηση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) για διερεύνηση των συνθηκών γύρω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

«Ελπίζουμε ότι η έρευνα αυτή θα εξαπλωθεί και θα καλύψει την περίφημη υπόθεση Novartis, που αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών», επισημαίνει επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας επίσης αναφορά στην Ελένη Τουλουπάκη.

Στη συνέχεια της παρέμβασης Αρβανίτη, καταγράφονται κι άλλα παραδείγματα τα οποία «αποδεικνύουν ότι δεν επιτρέπεται στον ελληνικό Τύπο και τη Δικαιοσύνη να λειτουργούν ανεξάρτητα», όπως η «λίστα Πέτσα» που μοίρασε ανισομερώς, στα φιλικά Μέσα κυρίως ποσά ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι «την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους λόγω αδυναμίας κάλυψης των δανείων τους, η ΝΔ χρωστά 340 εκατ. ευρώ», καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως: «αποτελεί θετικό σημάδι το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Κομισιόν για την Ελλάδα. Το προγραμματισμένο meeting της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα στοχεύσει στην προστασία της Δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων στην Ελλάδα είναι μία καλή αρχή».

Διαβάστε εδώ την παρέμβαση του Κώστα Αρβανίτη στο Brussels Morning στα Αγγλικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter