Αρχαίο πνεύμα αθάνατο με απλήρωτους εργαζόμενους – Μενδώνη Vs Σταϊκούρα

Αρχαίο πνεύμα αθάνατο με απλήρωτους εργαζόμενους – Μενδώνη Vs Σταϊκούρα

Η ευελιξία των γαλάζιων επιτελαρχών σπάει με χάρη τη μέση της μπροστά στην αρχαιοπληξία και στους μεγαλοσχήμονες της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά βαριοπερπατά όταν είναι να δώσει μεροκάματα σε αρχαιοφύλακες.

Το επιτελικό κράτος των αρίστων που φορά ανά διαστήματα …χλαμύδες δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν στην βασική του υποχρέωση που είναι αν μη τι άλλο είναι η καταβολή της μισθοδοσίας σε εκατοντάδες συμβασιούχους αρχαιοφύλακες.

Εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) κοιτούν και ξανακοιτούν τους λογαριασμούς τους και δεν βλέπουν το υπουργείο Πολιτισμού να ανταποκρίνεται…Είχαν προσληφθεί από τον Μάιο για να καλύψουν ανάγκες σε προσωπικό την τουριστική περίοδο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι γαλάζιοι επιτελαρχες παίζουν πινγκ πονγκ ευθυνών στο τεραίν της γραφειοκρατίας, με φόντο την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδυναμώσει το δημόσιο από μόνιμες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει τις ελαστικές σχέσεις. Μπλεγμένοι στις διαδρομές διεκπεραίωσης από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Οικονομικών και τούμπαλιν, συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες αναμένουν ακόμα τα μεροκάματά τους.

Πάντως, είναι ενδιαφέρον ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δείχνει για τις καθυστερήσεις προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναδεικνύεται από έγγραφο που υπογράφει η υπουργός (ΥΠΠΟΑ/402279-10.9.2021) και κατατέθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή.

«Οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν οφείλονται στη διαδικασία ενταλματοποίησης και αποστολής μεγάλου όγκου φακέλων μισθοδοσίας, που προέρχονται από όλη την Επικράτεια, στο Τμήμα Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας της Δ.Π.Ο.Δ.Τ.Π. της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ», σημειώνει.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Γιώργου Λογιάδη, για τα προβλήματα μισθοδοσίας των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Λίνα Μενδώνη δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τη ΓΔΟΥ, ώστε να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου τ.ε. οι διαδικασίες και η πληρωμή των εν γένει ΙΔΟΧ εργαζόμενων στους αρχαιολογικούς χώρους». Οποία αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους!

Η προπαγάνδα της …ψηφιακής πλατφόρμας της γαλάζιας διακυβέρνησης έχει κορώνα στο κεφάλι της αετώματα, μετόπες, ζωφόρους. Για το φαίνεσθαι της …διαχρονίας σουλατσάρει με ευρήματα του παρελθόντος σε διαδρομές από τα πρώην βασιλικά χτήματα στο Τατόι ως τα ξηλώματα στο εν αναμονή συρμό του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Όσο κι αν προσπαθεί, η γαλάζια διακυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει κάτω από την αρχαία σκουριά, το τουρ της στον εργασιακό μεσαίωνα που δίνει ξεροκόμματα για μισθούς, βγάζει στο σφυρί το ένδοξο παρελθόν, ρετουσάρει τη συλλογική μνήμη κατά πώς βολεύει μεγαλοσυμφέροντα της ευταξίας και προβάλλει το πολιτιστικό …ιλουστρασιόν. Το οδόσημα της γαλάζιας διακυβέρνησης έχει ταμπέλα του χορηγού: καπιταλιστική ευκαιρία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter