Αρχαιολογικό Μουσείο: «Φούντωσε» ο κορονοϊός όσο η Μενδώνη «διαχειρίζεται» την υπόθεση Λιγνάδη

Αρχαιολογικό Μουσείο: «Φούντωσε» ο κορονοϊός όσο η Μενδώνη «διαχειρίζεται» την υπόθεση Λιγνάδη

Κρατούσε «μυστικά» κρούσματα και έγινε διασπορά, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων

Η υπόθεση Λιγνάδη φαίνεται να απασχολεί –εύλογα– την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και να έχει αφήσει όλες τις υπόλοιπες στην άκρη, στη σιωπή, στη λήθη, κάτω από ένα πέπλο μυστικοπάθειας. Για την ακρίβεια όχι στο συρτάρι, αλλά κάτω από το χαλάκι.

Κρυφή κρατούσαν την ύπαρξη ενός κρούσματος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) και η διαχείριση άρχισε να ξεφεύγει. Η αναπληρώτρια διευθύντρια Άννα Καραπαναγιώτου, προσωπική επιλογή της Λίνας Μενδώνη, καθώς τη μετέφερε από την Τρίπολη στο πρώτο μουσείο της χώρας, δεν ενημέρωσε το προσωπικό. Το μουσείο μπορεί να είναι κλειστό βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων για τη δημόσια υγεία, οι υπάλληλοι όμως προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Ειδικά μετά το «φιάσκο» του μπλακάουτ το ΕΑΜ είναι σε «επιφυλακή» και οι εργαζόμενοι είναι στα πόστα τους για λόγους ασφαλείας.

Αυτό το κλίμα, που στην ουσία επέβαλε η Λίνα Μενδώνη, δεν ήθελε να διασαλευθεί η αναπληρώτρια διευθύντρια και αποσιώπησε το πρώτο και το επόμενο κρούσμα. Επομένως δεν δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, αφού έμεινε το/τα κρούσμα/τα στο σκοτάδι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πρώτο μουσείο της χώρας έχει γίνει διασπορά του κορονοϊού, καθώς υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Κρατώντας το μυστικό, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων καθώς δεν γνωρίζουν. Επειδή όμως η επιφυλακή δεν πρέπει να αρθεί, δεν έχει ακουστεί τίποτα, παρόλο που στα τρία κρούσματα η υπηρεσία κλείνει και γίνεται απολύμανση του χώρου και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά.

Στο όνομα της προστασίας της πολιτικής της καριέρας με την υπόθεση Λιγνάδη, η «εξαπατηθείσα» υπουργός εξαπατά τους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια, στο μουσείο εκθέτοντάς τους στον κίνδυνο του κορονοϊού· δευτερευόντως εξαπατά την ενημέρωση και την κοινή γνώμη, καθώς για οτιδήποτε συμβαίνει στον χώρο της ρίχνει πέπλο μυστικοπάθειας προκειμένου να περάσει αβρόχοις ποσί (!) την μπόρα Λιγνάδη. Το ένα λάθος φέρνει το άλλο όμως κι όλα μαζί μια χιονοστιβάδα που δεν μπορεί να διαχειριστεί η υπουργός Λίνα Μενδώνη και η εξ απορρήτων της επί της επικοινωνία Άννα Παναγιωταρέα.

Όλα δεν είναι επικοινωνία, η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι αξίζουν και δεν πρέπει να «χαραμίζονται» σε επικοινωνιακά τρικ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter