Θα καταβληθούν άμεσα τα χρεωστούμενα

Αρχές Ιουλίου στη Βουλή το ν/σ για τα πνευματικά δικαιώματα

Πολιτική επιλογή για την προστασία της πνευματικής δημιουργίας αποτελεί το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, δηλώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η κατάθεσή του στη Βουλή βρίσκεται στην τελική ευθεία

Διευκρινίσεις για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων έδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζεται η είσπραξη από τους χρήστες των αμοιβών για τα δικαιώματα, ενώ απομένουν μόνο οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών για να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν κωλυσιεργεί σχετικά με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα . Το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, στην τελική μορφή του, κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, έγινε η απαραίτητη νομοτεχνική επεξεργασία από την Κεντρική Επιτροπή Νομοτεχνικής Επεξεργασίας καθώς και οι σχετικές διορθώσεις, και έχει προωθηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί η τελική έκθεση.

Στις αρχές της εβδομάδας 19-25/6/2017 μετά την επιστροφή στη  Γενική Γραμματεία, θα συλλεχθούν οι υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Στο μεταξύ η είσπραξη από τους χρήστες των αμοιβών για τα δικαιώματα, συνεχίζεται καθώς έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στον χώρο της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

Χάρη στη λύση που έδωσε το ΥΠΠΟΑ, με τον ορισμό προσωρινού επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, παρέχονται τα εχέγγυα για τη δίκαιη και διαφανή διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η προσωρινή επίτροπος εργάζεται με σκοπό να εξασφαλίσει άμεσα την είσπραξη και τη διανομή στους δικαιούχους των δικαιωμάτων του εξαμήνου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την πρόθεση του ΥΠΠΟΑ για την εδραίωση ενός καθεστώτος διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης των δικαιωμάτων και προστασίας των δικαιούχων σε όλους τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Αυτή η πρόθεση αντικατοπτρίζεται και στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα και αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή, που πρώτη φορά έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση.

Με τις πρωτοβουλίες των υπουργών Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2015 ήρθε στο φως ένα σκάνδαλο που για χρόνια αν και γνωστό έμενε στο σκοτάδι, συσσωρεύτηκαν χρέη και οι δικαιούχοι στερούνταν τις δίκαιες αμοιβές τους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να τεθούν σαφείς κανόνες στη λειτουργία των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, να αποδοθούν ευθύνες και να προστατευθεί πραγματικά η πνευματική δημιουργία".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.