Η νέα πρόβλεψη Γεωργιάδη για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό

Η νέα πρόβλεψη Γεωργιάδη για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό

Σε άλλη μία πρόβλεψη για το πότε θα μπουν τελικά οι μπουλντόζες στο Ελληνικό προχώρησε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development.

Αν και αρχικά ισχυριζόταν πως οι μπουλντόζες θα πάρουν μπρος στο Ελληνικό από την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές ενώ λίγες ημέρες αργότερα προέβλεπε πως αυτό θα συμβεί εντός του 2019, εν τέλει ο Άδωνης Γεωργιάδης καταστάλαξε και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού προανήγγειλε πως το πολυσυζητημένο γεγονός εκκίνησης των έργων στο πρώην αεροδρόμιο θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. «Ο στόχος κυρίες και κύριοι παραμένει. Στις αρχές του 2020 να μπει επιτέλους η πολυπόθητη μπουλντόζα και να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό» είπε επί λέξει.

Τι έλεγε λίγες ημέρες μετά τις εκλογές ο υπουργός:

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για τη θετική έκβαση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, κάνοντας λόγο για «όχι θετικά, αλλά εξαιρετικά θετικά νέα». «Τα ευχάριστα είναι ότι πριν από λίγο -στις 17:00- ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Lamda» ανέφερε και συμπέρανε πως πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλη η παραφιλολογία που διακινούσαν διάφοροι στην Ελλάδα και αρκετοί εντός της Βουλής περί οικονομικής αδυναμίας της εταιρίας να προχωρήσει την επένδυση.

Βέβαια, γιατί η εταιρεία δανείζεται ποσό που πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ από τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank είναι μία απορία που δεν έλυσε ο υπουργός.

Ως προς την καταγγελία της Hard Rock International για νομικούς συμβούλους της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων με διττό ρόλο, ο υπουργός προέτρεψε την εταιρία να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι τόσο τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων όσο και η δικηγορική εταιρία από την οποία προέρχονται οι εν λόγω νομικοί σύμβουλοι ανέλαβαν επί ημερών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών. «Ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το διαγωνισμό και κανένα θέμα με τη δικηγορική εταιρεία» υποστήριξε και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην τήρηση των διαδικασιών, όπως προβλέπει η ελληνική και διεθνής νομοθεσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter