Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη διαρροή της «λίστας Μπογδάνου»

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη διαρροή της «λίστας Μπογδάνου»
Αυτεπάγγελτο έλεγχο σχετικά με το εάν έχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση της λίστας μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας από την ιστοσελίδα meaculpa.gr (σύμφωνα με τον Μπογδάνο είναι πλέον ιδιοκτησίας της συζύγου του) ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.
Η κατακραυγή που ξεσήκωσε η δημοσίευση του άρθρου με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έχει προκαλέσει ήδη την παρέμβαση της Εισαγγελίας.
Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε χθες Πέμπτη προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή με τον κατάλογο με τα ονόματα μαθητών μαζί με το όνομα της δασκάλας τους. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έσπευσε να κάνει retweet το επίμαχο άρθρο ενώ μετά τον σάλο που προκλήθηκε έκανε λόγο για λάθος κι ενημέρωσε  πως το σάιτ διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτόν τον λόγο.
Μάλιστα μετά τις εύλογες αντιδράσεις για το κατάπτυστο άρθρο στοχοποίησης μικρών παιδιών οι  διαχειριστές του σάιτ κατέβασαν την λίστα με τα ονόματα  κάνοντας λόγο για «ατόπημα».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter