Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ Human Rights 360

Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ Human Rights 360

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος τέθηκαν τα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωση (ΜΚΟ) Human Rights 360. Πρόκειται για τη ΜΚΟ που είχε κάνει τις καταγγελίες σχετικά με τους 38 μετανάστες τον περασμένο Αύγουστου, τις οποίες αναίρεσε ένα μήνα μετά σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της Οργάνωσης Επ. Φαρμάκης.

Όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτη, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και αφορά ελέγχους γύρω από τις οργανώσεις, εταιρίες, ιδρύματα αλλά και πρεσβείες με τις οποίες συναλλάσσεται προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία του χρήματος.

Σκοπός είναι να ερευνηθούν οι πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης, ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων-κονδυλίων που λαμβάνει και βέβαια το εάν δαπανώνται για τον σκοπό που δόθηκαν στη ΜΚΟ. Σημειώνεται, ότι εάν κατά τη διάρκεια του ελέγχου -όπως κρίνεται πιθανό λόγω της συνεργασίας της ΜΚΟ με ξένα ιδρύματα- βρεθούν συναλλαγές με φορείς που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα ζητηθεί άμεσα δικαστική συνδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή ερευνά το ενδεχόμενο τέλεσης βαρύτατων αδικημάτων που περιγράφονται στα άρθρα 138 και 139 του Ποινικού Κώδικα και αφορούν στην επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας, αλλά και στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες το οποίο προήλθε από την τέλεση των προηγούμενων παράνομων πράξεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter