Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Στο αρχείο η έρευνα για δωροληψία του Νίκου Παππά

Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος: Στο αρχείο η έρευνα για δωροληψία του Νίκου Παππά

Στο αρχείο θέτει η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος την έρευνα σχετικά με δωροληψία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτιή Συμμαχία, Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, η Αρχή έθεσε στο αρχείο έρευνα που διενήργησε για δωροληψία του κ. Παππά. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο επίκεντρο τέθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το ποσό που όπως είχε καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει από τους αδερφούς Χούρι για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε το 2016.

Ωστόσο από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και στοιχεία που να καταδεικνύουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους αδερφούς Χούρι.

Επίσης, η Αρχή αρχειοθέτησε τον φάκελο που είχε ανοίξει για  ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην «Ελληνική Λύση» μετά από καταγγελίες δύο βουλευτών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος καθώς και οι καταγγέλλοντες.

Διαβάστε επίσης:

Μαντζουράνης: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει ο Νίκος Παππάς

Νίκος Παππάς προς Ειδικό Δικαστήριο: «Η δίωξη μου είναι πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά»

«Ο Νίκος Παππάς έκανε ακριβώς το καθήκον του. Οργάνωσε το τηλεοπτικό τοπίο και έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter