Με εκπροσώπους

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Κυριακή

Tη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Παμακεδονικών Ενώσεων και διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, την Εκκλησία θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου ο οποίος θα συνοδεύεται από τους επίσης συνοδικούς Μητροπολίτες Δράμας και Χίου. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Σύρου θα λάβει το λόγο αφού θα αναγνώσει το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με το οποίο η Εκκλησία, εκτός από το ελεύθερο της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τάσσεται αδιαπραγμάτευτα κατά της χρήσης του όρου στο όνομα.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση o Αρχιεπισκοπος, που προσωπικά είχε ταχθεί κατά των συλλαλητηρίων , άφησε να εννοηθεί ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τους διοργανωτές ότι δεν θα επιτρέψουν την κομματικοποίησή του. Υπό την τήρηση των «προϋποθέσεων που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα του συλλαλητηρίου των Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει σε αυτό», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.