Αρχιμηχανικός εναντίον ναυτιλιακής: Κατέρρεε από κορονοϊό και του έλεγαν ότι… δεν ήθελε να δουλέψει

Αρχιμηχανικός εναντίον ναυτιλιακής: Κατέρρεε από κορονοϊό και του έλεγαν ότι… δεν ήθελε να δουλέψει

Στα δικαστήρια εναντίον ναυτιλιακής εταιρείας στην οποία εργαζόταν έχει προσφύγει ένας αρχιμηχανικός ο οποίος βίωσε μία απίστευτη ιστορία όταν νόσησε από κορονοϊό μέσα σε πλοίο.

Η υπόθεση αφορά στο Νοέμβριο του 2020. Ο αρχιμηχανικός νόσησε από κορονοϊό μέσα σε πλοίο, αλλά η άρνηση της εταιρίας να τον αποβιβάσει και να ακολουθήσει τα πρωτόκολλα του προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον πνεύμονα. Όπως μεταδίδει μάλιστα το dikastiko.gr ο αρχιμηχανικός έφτασε μάλιστα στο σημείο να απολυθεί από τη δουλειά του λες και έφταιγε ο ίδιος.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποβάλλει αγωγή αποζημίωσης άνω των 50.000 ευρώ με την υπόθεση να εκδικάζεται εντός του Ιανουαρίου , ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως περιγράφει, ότι όταν κατέρρεε λόγω covid 19 η απάντηση που έπαιρνε ήταν “Μαστρο Τάκη δεν είναι τίποτα και μην κοιτάς να αποφύγεις την δουλειά, κοίτα να τελειώνεις γιατί το βαπόρι θα χάσει λεφτά από τα ναύλα και μάλιστα τα οποία είναι πολλά για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε». Εν τέλει απολύθηκε από τη δουλειά του…

Η δίκη έχει μεγάλη σημασία καθώς είναι η πρώτη εργατική υπόθεση με διακύβευμα, μεταξύ άλλων, το κατά πόσον συνιστά εργατικό ατύχημα, και υπό ποιες προϋποθέσεις, η νόσηση από τον ιό SARS COV 2.

Πρόκειται για μια δίκη εξέχουσας σημασίας, ενόψει της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων που είναι απαραίτητο να τηρούνται, μεταξύ άλλων, και στους χώρους εργασίας και της συνακόλουθης ευθύνης του εργοδότη στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση της ασθένειας στο εργασιακό περιβάλλον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter