Άρχισαν οι ακυρώσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών – Τι (δεν) θα γίνει με την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Άρχισαν οι ακυρώσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών – Τι (δεν) θα γίνει με την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Με το «καλημέρα» σας ακυρώθηκε η «παρέμβαση» που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και η οποία προέβλεπε επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Παρά τις μεγαλόσχημες εξαγγελίες και καθώς, όπως προκύπτει, η κυβέρνηση δεν ήταν καλά «διαβασμένη» η επέκταση προσέκρουσε τόσο στις αντιδράσεις των πρυτανικών αρχών, όσο και στο γεγονός ότι, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, το κληροδότημα της Ελένης Τοσίτσα, με το οποίο αγοράστηκε το οικόπεδο και κατασκευάστηκαν τα βασικά κτίρια, ορίζει ρητά ότι η δωρεά αφορά αποκλειστικά εκπαιδευτικούς σκοπούς του Πολυτεχνείου, όρος που δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Μάλιστα, ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβερνητικής παρέμβασης είναι ότι ανάλογη πρόταση είχε διατυπωθεί το 2008 από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία επίσης αποσύρθηκε.

Την ακύρωση της εξαγγελίας που… έμεινε εξαγγελία επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας ότι η Αρχιτεκτονική παραμένει εκεί που ήταν και προσθέτοντας πως έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με τον πρύτανη του ΕΜΠ.

Διαβάστε επίσης: Σκουρολιάκος για την «ενοποίηση» Αρχαιολογικού Μουσείου με Πολυτεχνείο: Η κυβέρνηση αποδεικνύει την προχειρότητά της

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter