Άρχισαν οι διεργασίες στη γαλλική αριστερά

Άρχισαν οι διεργασίες στη γαλλική αριστερά

Κάλεσμα συσπείρωσης στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές από τον Μελανσόν. Κυβέρνηση αριστεράς θέλει ο Αμόν

“Μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εφικτή”, δήλωσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, καλώντας «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ενωθούν» με την Ανυπόταχτη Γαλλία για τις βουλευτικές εκλογές.

«Οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να δείξουν πως έπειτα από μια ψήφο άρνησης και φόβου, είναι καιρός να κάνουμε μια θετική επιλογή», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Μελανσόν κάλεσε «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές την Ανυπότακτη Γαλλία» τον Ιούνιο, εκτιμώντας πως η Γαλλία «δεν είναι καταδικασμένη [να ανήκει] ούτε στους πλούσιους ούτε στους μνησίκακους», στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη του υποψήφιου του En Marche! απέναντι στη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Η υποψήφια του FN «ήρθε τρίτη στον δεύτερο γύρο, μετά τον κ. Μακρόν και την αποχή και τα λευκά» ψηφοδέλτια, είπε.

«Απόψε τελειώνει η πιο θλιβερή προεδρία στη διάρκεια της Πέμπτης Δημοκρατίας που έχει καταστρέψει πρακτικά οποιαδήποτε εμπιστοσύνη την περιέβαλε (…) αλλά για μία ακόμη φορά, παρ’ όλ’ αυτά, με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια, όπως και με τις ψήφους στο όνομα του Μανουέλ Μακρόν, η χώρα μας απέρριψε μαζικά την άκρα δεξιά επειδή είναι ξένη προς τη δημοκρατική ταυτότητα της Γαλλίας», είπε ακόμη ο Μελανσόν.

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είπε ακόμη πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει έναν πόλεμο στο γαλλικό κοινωνικό σύστημα.

«Το πρόγραμμα του νέου μοναρχικού στιλ προέδρου είναι γνωστό ήδη. Είναι ένας πόλεμος εναντίον του γαλλικού κοινωνικού συστήματος και οικολογική ανευθυνότητα», είπε ο Μελανσόν.

Και ο Αμόν

Την αναγκαιότητα συσπείρωσης δεν βλέπει μόνο ο Μελανσόν. Ο Μπενουά Αμόν κάλεσε απόψε να υπάρξει «ο μέγιστος» δυνατός αριθμός «ενωτικών υποψηφιοτήτων της αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές» μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές.

«Εάν η αριστερά συγκεντρώσει τις δυνάμεις της, ενωθεί μέσα στη διαφορετικότητά της, μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση, να είστε βέβαιοι», τόνισε ο Αμόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, επισήμανε την «επίδοση χωρίς προηγούμενο» την οποία χαρακτήρισε «ιστορική» την οποία κατέγραψε η Μαρίν Λεπέν και τόνισε ότι θέλει να δημιουργηθεί η «βάση μιας κοινής πλατφόρμας όλης της αριστεράς για να κυβερνήσει από την 18η Ιουνίου». Ο Μπενουά Αμόν υπογράμμισε ότι «απόψε υψώσαμε ένα φράγμα στο χειρότερο» όμως «αύριο πρέπει να οικοδομήσουμε το καλύτερο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter