Άρχισαν οι πολιτικές διώξεις: Αίρεται η ασυλία Πολάκη

Άρχισαν οι πολιτικές διώξεις: Αίρεται η ασυλία Πολάκη

Απροσχημάτιστα η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τους ρεβανσιστικούς σχεδιασμούς της δύο μόλις μέρες μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων, με την πρώτη συνεδρίαση Επιτροπής της νέας Βουλής να αφορά την άρση ασυλίας του πρώην αν. υπουργού Υγείας.

Στην Ολομέλεια παραπέμπεται την επόμενη Τρίτη ο Π. Πολάκης προκειμένου να αρθεί η ασυλία του για τη μήνυση του υπόδικου Πουλή που αφορά συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και για τη (δήθεν) υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Γ. Στουρνάρα. Παρόλο που τα φερόμενα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν ενόσω ο κ. Πολάκης ήταν αν. υπουργός, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με τις ψήφους ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – Ελληνικής Λύσης, γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη και της παραπομπής του στην Ολομέλεια, χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 86. Από τη διαδικασία αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, καταγγέλλοντας πρακτικές που αντίκεινται στις προβλέψεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, με το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ να καταψηφίζουν την εισήγηση των εκπροσώπων της συμπολίτευσης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και πολιτική σκοπιμότητα, κάνοντας λόγο για τρεις παραβιάσεις του Συντάγματος και του Κανονισμού. «Μετέτρεψαν πολιτικά ζητήματα σε προσωπικά» είπε και απέδωσε προσωπικά την ευθύνη για αυτήν την διαδικασία – «παρωδία», όπως την χαρακτήρισε, στον πρόεδρο της Επιτροπής Χ. Αθανασίου. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την πλειοψηφία για πολιτική δειλία αναφορικά με την απόφασή της να μη συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή εναντίον του Π. Πολάκη, αφού –κατά τον κ. Τζανακόπουλο- η ΝΔ δεν επιθυμεί να αναδειχθούν οι υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής που ανέδειξε για τους προκατόχους του ο πρώην αν. υπουργός Υγείας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, υποστήριξε ότι η πλειοψηφία εισηγήθηκε την παραπομπή του κ. Πολάκη στην Ολομέλεια βασιζόμενη στο σχετικό εισαγγελικό σκεπτικό. Επ’ αυτού, ανέφερε ότι άπτεται στον εκάστοτε εισαγγελέα το αν θα κρίνει ότι το εκάστοτε φερόμενο αδίκημα παραπέμπεται με βάση την υπουργική ή βουλευτική ιδιότητα. Σε ερώτηση του documentonews.gr σχετικά με τις ρεβανσιστικές πρακτικές που καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τασούλας ανέφερε αρχικά ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει για το εν λόγω ζήτημα και απέδωσε την σπουδή της πλειοψηφίας στις περιορισμένες χρονικά προθεσμίες που έπρεπε να τηρηθούν. «Η Βουλή δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους πρακτικές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter