Άρχισαν τα λουκέτα στην εστίαση

Άρχισαν τα λουκέτα στην εστίαση

Οι Φούρνοι Βενέτη κλείνουν πέντε καταστήματα στην Αττική και 60 εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο

Αρχισαν τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση, με την εταιρεία Βενέτη να ανακοινώνει ότι κλείνει πέντε καταστήματα εντός της Αττικής μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η εταιρεία Βενέτη, που έως την έναρξη της πανδημίας λειτουργούσε πανελλαδικά δίκτυο 110 καταστημάτων και απασχολούσε 1.800 εργαζόμενους, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση επειδή με τη μείωση της κατανάλωσης και των τζίρων που φέρνει η πανδημία δεν είναι δυνατό να πληρωθούν τα υψηλά ενοίκια της προηγούμενης περιόδου και υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων που αρνούνται ακόμη και την προσωρινή μείωση των ενοικίων.

Αυτά τα πρώτα πέντε λουκέτα στους Φούρνους Βενέτη οδηγούν σε 60 απολύσεις και σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Βενέτη Κ. Μονεμβασιώτη δεν αποκλείεται να υπάρχει συνέχεια.

Τα λουκέτα στη Βενέτη δεν ήταν πάντως κεραυνός εν αιθρία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Ενωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), η οποία εκπροσωπεί επώνυμες αλυσίδες όπως τα Goody’s, τα Everest, ο Γρηγόρης, τα Friday’s και η Βενέτη, είχε στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των επιχειρήσεων εστίασης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Τα δύο κύρια αιτήματα των αλυσίδων εστίασης είναι η θέσπιση υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40% κατά το επόμενο δύσκολο χειμερινό εξάμηνο και η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Πρόκειται για εύλογα αιτήματα αν σκεφτούμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020 (που περιλαμβάνει το κακό δεύτερο τρίμηνο του lockdown αλλά και τους συγκριτικά καλύτερους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) ο τζίρος στην εστίαση κατέγραψε μείωση 46,7%.

Με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, κατά τον οποίο ο φόβος μετάδοσης του κορονοϊού στις κλειστές αίθουσες των εστιατορίων θα πιέσει κι άλλο τους τζίρους, η δραστική μείωση των ενοικίων στην εστίαση και η μείωση του ΦΠΑ είναι ίσως οι ελάχιστοι όροι επιβίωσης του κλάδου για να αποφευχθούν τα μαζικά λουκέτα και οι στρατιές των ανέργων.

Σε λειτουργία η μονάδα βιοαερίου της Ηλέκτωρ στη Μαυροράχη

Σε πλήρη 24ωρη λειτουργία τέθηκε η νέα μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης βιοαερίου εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έργο στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο έχει αναλάβει η Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ. Το κόστος της επένδυσης ανήλθε σε 4 εκατ. ευρώ και αποτελεί μέρος της σύμβασης της εταιρείας με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας για την κατασκευή, συντήρηση και εικοσαετή λειτουργία των εγκαταστάσεων συλλογής και εκμετάλλευσης του παραγόμενου βιοαερίου του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Συνεργασία BOX με σουπερμάρκετ

Σε συνεργασία με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ Μασούτης και Κρητικός ανακοίνωσε ότι προχωρά το BOX, η υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού της Cosmote, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραγγέλνουν –και να παραλαμβάνουν ακόμη σε τρεις τέσσερις ώρες– όλα τα προϊόντα των συγκεκριμένων σουπερμάρκετ σε 45 πόλεις της Ελλάδας. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, στα Τρίκαλα, στη Μυτιλήνη κ.λπ. και θα έχει κόστος ελάχιστης παραγγελίας 40 ευρώ.

Δωρεά στο υπουργείο Υγείας από τη Rafarm

Στη δωρεά σημαντικής ποσότητας δεξαμεθαζόνης, της αντιφλεγμονώδους φαρμακευτικής ουσίας που βοηθά στην αντιμετώπιση των οξέων αναπνευστικών προβλημάτων που προκαλούνται από την Covid-19, προχώρησε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Rafarm με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας. Η Rafarm κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά και κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές, με κύκλο εργασιών ο οποίος ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter