Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ μετά τον «χρησμό» Αβραμόπουλου που δηλώνει «παρών» (Video)

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ μετά τον «χρησμό» Αβραμόπουλου που δηλώνει «παρών» (Video)

«Φωτιές» ανάβουν οι διατυπώσεις που επέλεξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της θητείας του στην Κομισιόν και την… επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, καλεσμένος στο στούντιο του Alpha, είπε: «Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Από την ώρα που οι πολίτες της Ελλάδας κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος σε οποιονδήποτε ρόλο μου αναθέσουν είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Πάντα στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: «Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα γιατί κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει έναν δρόμο και μία προοπτική», ενώ συνέχισε προσθέτοντας: «Από την άλλη κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον. Ναι, θα επιστρέψω. “Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων”, όπως είχε πει ο Ταλεϋράνδος».

Πώς μεταφράζεται ο «χρησμός» Αβραμόπουλου και τι σημαίνει «στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα»; Άρα σε… λίγη ώρα μπορεί και να μην τον στηρίζει. Σε κάθε περίπτωση το «παρών» του Ευρωπαίου επιτρόπου στη «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» σε συνδυασμό με την προσωρινή χροιά της φράσης «αυτή την ώρα» μόνο θετική ερμηνεία δεν επιδέχεται για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του.

Για όσους θα υποστήριζαν πως η διατύπωση Αβραμόπουλου θα μπορούσε να αφορά συστράτευση με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τότε θα πρέπει να προστεθεί στην εξίσωση το γεγονός πως ο Ευρωπαίος επίτροπος, πλέον, επιστρέφει έχοντας ως «προίκα» τη θητεία του στην Κομισιόν. Όπερ σημαίνει πως οι απαιτήσεις του, λογικά, είναι αυξημένες και δεν περιορίζονται σε ένα χαρτοφυλάκιο υπουργού.

Άλλωστε, πριν από 10 περίπου χρόνια, τον Οκτώβριο του 2009 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του αρχηγού της ΝΔ. Ωστόσο, στην πορεία της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του αρχηγού της «γαλάζιας παράταξης», απέσυρε την υποψηφιότητά του και στις 10 Νοεμβρίου 2009 στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα δείξει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter