Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Σαμαράς κατηγορεί για «εκ των προτέρων συνθηκολόγηση» τον Μητσοτάκη αν προσφύγει στη Χάγη

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Ο Σαμαράς κατηγορεί για «εκ των προτέρων συνθηκολόγηση» τον Μητσοτάκη αν προσφύγει στη Χάγη

Νέα σαφή διαφοροποίηση από την γραμμή που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του σε εφημερίδα. Ειδικά, αναφερόμενος στο θέμα της προσφυγής στη Χάγη, υπό τις τωρινές συνθήκες, όπως τόνισε, δεν αποτρέπεται η επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά αντίθετα την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο.

Ειδικότερα, την εκτίμηση πως μια προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες δεν αποτρέπει την επιθετικότητα της άλλης πλευράς εξέφρασε – αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά – ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ουσιαστικά προχώρησε σε μια σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη και κάνοντας έτσι έναν δεύτερο διαχωρισμό από την κυβερνητική γραμμή μετά το θέμα της εκλογής της Α.Σακελλαροπούλου ως νέας υποψήφιας ΠτΔ.

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο» είπε ο κ. Σαμαράς.

Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις», διαμηνύοντας πως «απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα».

«Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ”υπέρ-εξάπλωσης”. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα», συνέχισε.

Στη συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα όπου τονίζει με γλαφυρό τρόπο ότι «δεν υπάρχει ‘κακός λύκος’ και πως «κάποιοι αναζητούν ‘κοκκινοσκουφίτσες’ για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης». Προσθέτει ότι ο ίδιος έχει αποδείξει ότι στήριξε την παράταξη στα δύσκολα, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στις τρεις νικηφόρες για τη ΝΔ εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter