Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Επιφυλάξεις «γαλάζιου» βουλευτή για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Επιφυλάξεις «γαλάζιου» βουλευτή για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του Κώστα Σκρέκα, ήρθε η σειρά του βουλευτή Ιωαννίνων με τη ΝΔ, Σταύρου Καλογιάννη, να εκφράσει επιφυλάξεις για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με τις διατάξεις που ανοίγουν παράθυρο ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

«Μια ρυθμιστική αρχή θα καλούταν καθημερινά να σταθμίσει τα δύο αυτά αγαθά θέτοντας εν αμφιβόλω την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας» επισήμανε ο βουλευτής της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα της διαχείρισης των υδάτων πρέπει να περάσει στις αρμοδιότητες του υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι το επίμαχο σχέδιο νόμου ήταν να ψηφιστεί την Τρίτη. Ωστόσο, οι σφοδρές αντιδράσεις «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και οδήγησε στη μετάθεση της διαδικασίας την επόμενη εβδομάδα.

Πλέον, το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να συνυπολογίσει και τη στάση μελών της Κ.Ο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter