Άρχισε τις… εκπτώσεις στην ανάπτυξη ο Μητσοτάκης

Άρχισε τις… εκπτώσεις στην ανάπτυξη ο Μητσοτάκης

Άρον – άρον ρίχνει τον πήχη που είχε θέσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός για την ανάπτυξη, κάνοντας λόγο πλέον για στόχο από 3 έως… 4%.

Υπενθυμίζεται ότι προαπαιτούμενο για να δοθεί του χρόνου το μόνιμο επίδομα της τύποις 13ης σύνταξης είναι η οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμούς 4%!

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στις 120 δόσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψαλίδισε τον επιδιωκόμενο στόχο για ανάπτυξη παρά του ότι ο ίδιος προηγουμένως είχε επισημάνει το φθηνότερο δανεισμό της χώρας αλλά και την επισκόπηση της Κομισιόν η οποία και αύξησε το δείκτη οικονομικού κλίματος κατά 4 μονάδες μέσα σε ένα μήνα.

«Η χώρα δανείζεται με το χαμηλότερο επιτόκιο της εποχής του ευρώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η επισκόπηση της Κομισιόν διαπιστώνει ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος από τις 101 μονάδες τον Ιούνιο, εκτινάχθηκε στις 105,3 τον Ιούλιο. «Και αυτό είναι το σημαντικότερο επίπεδο από το 2008. Πριν την κρίση» σχολίασε. Εντούτοις, τα αισιόδοξα δεδομένα που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός δεν συνάδουν με την… ανώμαλη προσγείωση του στόχου για την ανάπτυξη της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάτι που σημαίνει ότι η ανάπτυξή μας μπορεί να πετύχει τον στόχο 3 έως 4% που έχουμε θέσει».

Η αλήθεια είναι πως ο στόχος που είχε θέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης προεκλογικά ήταν το 4%, το οποίο παρουσίασε ως προαπαιτούμενο για να δοθεί και του χρόνου η λεγόμενη 13η σύνταξη. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσαν και οι… θριαμβολογίες του πρωθυπουργού αμέσως μετά την… έκπτωση του στόχου της ανάπτυξης. «Η κυβέρνησή μας όμως κερδίζει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που βλέπει ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες, υποσχέθηκε λιγότερα και πράττει περισσότερα και γρηγορότερα και είμαστε μόνο στην αρχή» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter